ZANIMLJIV ODABIR

Ovi trendovi će obilježiti vjenčanja u 2023. godini

Kako to obično biva posljednji dani stare godine vrlo često nagovijeste ono što ćemo nesvjesno priželjkivati i birati tijekom nadolazeće sezone

Cvjetni aranžmani oduvijek kradu pažnju na svečanim događajima. Instagram

E. A.

31.1.2023

Nova godina donosi mnoštvo zanimljivosti kada je riječ o vjenčanima, posebice fokusiramo li se na trendove i dodatke koji će obilježiti nadolazeće mjesece.

Naime, kako to obično biva posljednji dani stare godine vrlo često nagovijeste ono što ćemo nesvjesno priželjkivati i birati tijekom nadolazeće sezone. 

Počevši od cvijeća u raskošnoj paleti boja, pa sve do looka inspiriranog princezom Grejs Keli (Grace Kelly), trendovi u 2023. godini izgledaju veoma zanimljivo. 

Magazin Bonjour je napravio listu kroz trendove, koju vam mi prenosimo. 

Cvjetni aranžmani u raznim bojama

Cvjetni aranžmani oduvijek kradu pažnju na svečanim događajima, a kroz 2023. najčešće ćemo ih viđati u različitim bojama. 

Buketi napravljeni od kombinacije nježne boje plave, zelene, puder ružičaste, kao i one hot pink obilježit će vjenčanja i dati posebnu dozu romantike.

Grejs Kely bridal look

Nije tajna da je tokom godina haljina koju je Grejs Keli nosila na vjenčanju bila inspiracija za brojne dame poput Kejt Midlton  (Kate Middleton) i Jasmine Toks (Tookes). 

Vjenčanica koju je dizajnirala kostimografkinja Helen Rose i dan danas je želja brojnih mladenki, stoga nas ne iznenađuje da su upravo haljine inspirirane tim dizajnom postale jedne od najtraženijih za 2023. godinu. 

Široke torte

Torta Saint-honoré popularna je francuska slastica, a sudeći po prvim naznakama ta torta postat će jedna od najtraženijih tokom ove sezone vjenčanja. 

Riječ je o torti bez spratova, što znači da treba biti veoma široka kako bi svi pozvani mogli uživati u slastici.

Ove torte popularizirao je slavni pariški slastičar Sedrik Groler (Cedric) koji je na svojim društvenim mrežama često objavljivao ovu tortu za vjenčane zabave, stoga je vrlo brzo postala viralni trend.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.