KORISNO

Zašto je kuhanje odlična terapija za parove

Razmislite o tome šta je sve potrebno uraditi kako biste došli do krajnjeg rezultata, obroka

Jačanje veze. Love and Relationship Clinic

Z. K.

30.3.2023

Kada je brak u nevolji, mnogi parovi se okreću terapiji kao opciji. Ali za neke ljude, ideja o savjetovanju parova može izgledati iscrpljujuće ili zastrašujuće. Može postojati strah od otvaranja pred strancima. Ipak, ovde se vaše mogućnosti ne završavaju. Nova istraživanja bi dodala i kuhinju.

Odlična aktivnost

Kuhanje jela je odlična aktivnost za zdravlje mozga, a smatra se da je odlično i za emocionalno zdravlje. Evo šta to može učiniti za vašu vezu. "Terapija kuhanjem" može pomoći u izgradnji komunikacijskih vještina i intimnosti. Razmislite o tome šta je sve potrebno uraditi kako biste došli do krajnjeg rezultata, obroka.

- Za početak treba da se odlučite za obrok koji oboje volite, izađete i uzmete sastojke, pripremite se za proces kuhanja, kuhate i konačno uživate u obroku zajedno. Cjelokupno iskustvo zahtijeva fokus, koordinaciju, komunikaciju i kreativnost, a sve su to zajedno utječe i na vas kao par. Kuhanje je, također, odličan način da svom partneru pokažete ljubav - kaže terapeut za odnose Džejmi Bronstein (Jaime Bronstein) prenosi "The List".

Važni dijelovi

- Bilo da kuhate za svoju voljenu osobu ili kuhate zajedno, vi dijelite, dajete i primate ljubav, a to je scenarij na kome svi dobijaju. Za neke parove, to bi mogao biti jedini put da provedu kvalitetno vrijeme zajedno tokom naporne sedmice. Ideja je da u svoj život uvedete zajedničku aktivnost — onu koja omogućava inspiraciju i zajednički cilj.

Najvažnije je podijeliti zadatke i cijeniti činjenicu da je za pripremu cijelog obroka potrebno toliko različitih podjednako važnih dijelova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.