NEVJEROVATNO

Belgijski zatvor ponovo potresa skandal: Otkrivene džakuzi orgije između čuvara tokom radnog vremena

Tokom zabave osoblje se skidalo te su se nasumično birale obojene narukvice koje su određivale ko će s kim biti

Zatvor Lantin. Mreža X

N. Aj.

16.11.2023

Najveći belgijski zatvor ponovo potresa seks skandal. Osoblje u zatvoru Lantin u blizini Liegea organiziralo je orgije u džakuzijima, a partnere su birali prema boji narukvica. 

Jedna od službenica kolegama je u šest ujutro rekla da ne može raditi ako se ne poseksa.

Službenica, identificirana samo kao S, koristila je kancelariju svog šefa kako bi se mogla seksati s osobljem tokom radnog dana dok su trebali čuvati zatvorenike unutar mješovitog zatvora. Nakon posla deset zatvorskih službenika, od kojih su tri bile žene, redovito se sastajalo kod jednog od muških čuvara na džakuzi seansi.

Otkrio ih zviždač

Tokom zabave osoblje se skidalo te su se nasumično birale obojene narukvice koje su određivale ko će se s kim seksati. U međuvremenu muški čuvar identificiran kao P koji je ujedno i organizator zabava optužen jer se redovno seksao i sa zatvorenicama. Upravitelji zatvora pokrenuli su hitnu istragu nakon što im je zviždač rekao za odnose unutar zatvora.

Neimenovani zviždač zatvorsku je čuvaricu opisao kao nimfomanku koja je znala najaviti kolegama da neće moći funkcionirati ako se ne poseksa s nekim u šest ujutro. Istražiteljima je rečeno kako je jedan od menadžera dozvolio čuvarici da koristi njegovu kancelariju za odnose. Zaposlenici očito nije smetala činjenica da je od zajedničkog prostora dijeli samo staklena pregrada.

Također je utvrđeno da je S bila redovna u zatvoru i prije nego što se zaposlila jer je posjećivala brata koji je zatvoren zbog ubistva.

- Svaki dan je dolazila u posjetu, bila je vrlo prijateljski nastrojena s porodicama zatvorenika i arogantna prema osoblju koje je čuvalo sobu za posjete. Njen prijem u Lantin bio je grom iz vedra neba, pogotovo jer je od posjetiteljice preko noći postala kolegica - rekao je zviždač.

Ova situacija postavlja dodatna pitanja o nivoima sigurnosti i zaštite u zatvoru. Njen brat u međuvremenu prebačen u zatvor Huj koji se nalazi 40-ak kilometara jugozapadno od Lantina.

Protiv deset zatvorskih djelatnika za koje se tvrdi da su organizirali orgije i imali odnose tokom radnog vremena pokrenuta je službena istraga. Službenica identificirana kao S premještena je na žensku stranu zatvora kako bi smirila svoje seksualne nagone, dok je čuvaru P zabranjen ulazak u ženski dio zatvora.

Rad u opuštenoj atmosferi

Direktor zatvora Mark Brisi (Marc Brisy) navodno je poslao poruku osoblju u kojoj je stajalo da nikad nije mislio da će jednog dana morati pisati takve mailove.

- Čini se da vas moram podsjetiti da rad u opuštenoj atmosferi ne znači pretvaranje radnog mjesta u cirkus, igru bez granica ili lunapark. Ustanova je radno mjesto, a ne klub - piše u mailu.

Glasnogovornik belgijskog Federalnog odjela za pravosuđe rekao je da je u ponedjeljak iz medija saznao da postoji problem u zatvoru. Nakon saznanja zatražili su od upravitelja lokalnog zatvora da provede internu istragu koja se upravo provodi.

- Postoji mogućnost da dođe do disciplinskih mjera, ne možemo ništa više reći jer je istraga u toku - rekao je.

Zatvor je bio u centru seksualnog skandala prije šest godina kad se zatvorska čuvarica pojavila u porno filmu koji je snimila sa zatvorenikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.