SAJT ZA UPOZNAVANJE

Baka ostala bez ušteđevine od 290.000 eura: Ovako joj je muškarac na prevaru izvukao pare

Pridobio je Elizabetinu pažnju laskanjem, da bi zatim tražio pozajmice

Baku prevario čovjek preko sajta za upoznavanje. Društvene mreže

N. Aj.

5.5.2024

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (oko 290.000 eura) nakon što je prevario muškarac koji se lažno predstavljao na sajtu za upoznavanje.

Elizabet Ferguson je bila viši menadžer univerziteta i vodila je uspješan posao, ali je prevarantu koji se predstavljao kao stručnjak za telekomunikacije za samo nekoliko meseci 2022. godine predala cijelu svoju ušteđevinu, objavio je Mirror.

Ferguson se osjećala usamljeno nakon što je postala udovica poslije 51 godine braka i tri godine nakon smrti supruga pokušala je da upozna nekog muškarca preko sajta za upoznavanje Match.

Muškarac koji se predstavljao kao Kortni Roj rekao je da ima 68 godina, a pridobio je Elizabetinu pažnju laskanjem, da bi zatim tražio pozajmice, između ostalog i zbog navodne eksplozije na japanskoj naftnoj platformi u Sjevernom moru, gdje je navodno radio, nakon što joj je poslao fotografiju eksplozije, navodeći da se on i njegov kolega nalaze u opasnosti.

Ferguson mu je uplatila oko 250.000 funti u kriptovaluti, a posumnjala je da je riječ o prevari kada je Roj poslao poruku da mu je droga podmetnuta u torbu, dok se vraćao avion, i da mu je zbog toga potrebno 20.000 funti (23.000 eura) za advokata.

Ferguson je rekla da je bila u šoku kada je shvatila da je prevarena i da je osećala snažnu krivicu što su njena djeca ostala bez nasljedstva.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.