PUTOVANJA

Doživite ljetovanje iz snova!

MOJE PUTOVANJE Zanimljiva i raznovrsna ponuda Antalijske regije

Elvira NIŠIĆ

26.4.2015

"Samo najbolje je dovoljno dobro", slogan je pod kojim turistička agencija "Centrotours" iz Sarajeva ove godine organizira interesantna putovanja na području antalijske regije u Turskoj, koja obiluje zanimljivim ponudama za sve one koji žele provesti godišnji odmor iz snova.

Povoljni uvjeti

Ko god želi predah od napornih svakodnevnih obaveza, po vrlo povoljnim uvjetima za sebe i za svoju porodicu može pronaći raj u gradovima Kemer, Side, Belek, Alanja i Antalija.

Bez obzira na to koju od ovih destinacija izaberete, nećete pogriješiti. Dočekat će vas luksuzni hoteli vrhunskog kvaliteta, s uslugom all inclusive, ljubazno osoblje, kilometarske plaže, borova šuma, bogati zabavni sadržaji za najmlađe, ali i atraktivan noćni život.

Jednostavno, na svakom koraku ste dobrodošli, što ćete vidjeti na licima domaćina, ali i lokalnog stanovništva.

Kemer je udaljen 43 kilometra od Antalije. U ovom gradu je prekrasna plaža, koja sa pravom nosi oznaku "Plava zastava", koju Ujedinjeni narodi dodjeljuje za čistoću i očuvanje prirode. Zbog svojih dugih šljunkovitih plaža i ugodne klime, Kemer je poznat i kao idealno mjesto za porodični odmor.

muamer-lutvic111

Lutvić: Nudimo kvalitet

Antalija, grad s više od 300 sunčanih dana u godini, bogatom historijom te modernim i predivnim plažama nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Za ljubitelje šopinga nudi veliki izbor prodavnica, ali i brojne diskoteke pa dobar noćni provod neće izostati.

Samo 40 kilometara dalje je Belek, kojeg odlikuje bogata ponuda najluksuznijih hotela na dugim pješčanim plažama, okruženim borovim šumama i prelijepo uređenim baštama.

Ni Side i Alanja nisu ništa manje atraktivni. Za one koji ne žele pobjeći od vreve nego uživati i u noćnom provodu brojnih diskoteka, prednost Alanje je što se hoteli i plaže nalaze u gradu.   
 
A za one koji žele napraviti malu pauzu od sunčanja i kupanja, u ponudi su i jednodnevni izleti u Pamukale.

Čarter-letovi

Kako ističe direktor ove agencije Muamer Lutvić, bitan je kvalitet ponude. Ponosni su što je najveći turski tour operator "Tez Tour" istovremeno "Centrotoursov" partner na području Turske, jer godišnje imaju više od 750.000 turista.

Osigurani su direktni čarter-letovi iz Sarajeva novim avionima kompanije "Bora Jet", a ove godine prednost se daje hotelima u kojima je boravak za dvoje djece gratis pa je za njih potrebno platiti samo avioprijevoz.

Na listi lanca hotela koje "Centrotours" ekskluzivno nudi su "Crystal", "Amar", "Gural", "Marti hoteli", "Kaya Palazzo", "Rixos", "Delfin", "Nirvana"...

Od početka juna do 11. septembra planirana su dva leta sedmično pa će biti organizirane kombinacije aranžmana od osam, devet i 14 dana. Za sve bh. građane koji dolaze, naprimjer, iz Tuzle, Mostara, Zenice... besplatan je prijevoz "Centrotransovim" autobusima do Aerodroma u Sarajevu. Plaćanje je moguće na šest i 12 rata, bez kamata.

Ove godine, na listi je više od 150 najboljih hotela u antalijskoj regiji, koji se mogu pogledati u katalogu agencije "Turska ljeto 2015".

Luksuzni "Mardan Palace"

"Mardan Palace" u Antaliji je svojevrsna veličanstvena palata, jedan od najluksuznijih hotela u cijeloj Turskoj sa najvećim bazenom i Spa centrom čiji je osnivač biznismen Azerbejdžanac Telman Ismailov. Namijenjen je onima koji vole luksuz.U gradnju je uloženo skoro milijardu i po dolara te su pojedini dijelovi hotela pozlaćeni. Otvaranju hotela prije šest godina prisustvovali su Šeron Ston (Sharon Stone), Ričard Gir ( Richard Gere), Maraja Keri (Carry) Monika Belući (Monica Bellucci), Paris Hilton, koji i danas dolaze na odmor.

madam-palace1

Samo za željne glamura

Hotel ima svoju pješčanu plažu od bijelog pijeska, koji se grije manje od običnog na suncu i koji je specijalno uvezen iz Egipta.

"Adam i Eva" simbolika raja

Hotel "Adam i Eva" godinama je bio dobitnik nagrade "Playboy hotel" i jedan je od najprovokativnijih na svijetu. Fasada je presvučena vještačkom travom, prevladava kompletno bijeli namještaj, a podovi i zidovi su od stakla ili ogledala. Na recepciji goste dočekuje zgodna djevojka - anđeo, obučena u mini haljinu s bijelim krilima.

U svakoj sobi na sredini su ogroman francuski ležaj i džakuzi. I na terasi je veliki krevet, a terasa se usred dana može u potpunosti zamračiti. Rasvjeta ima nekoliko modova pa se mogu birati boja i intenzitet svjetla. Svake noći se organiziraju tematske zabave, za novopečene bračne parove se nude posebni programi, ali i za sve one koji ih žele sebi priuštiti.   

Hotel simbolizira raj na zemlji, oaza je seksepila i ekstravagancije.

adam-i-eva118

Zanimljive zabave

Kako odoljeti hrani?

U svom hotelima se služi švedski sto. Ponuda jela je i više nego bogata i raznovrsna jer se kombinuju tradicionalni recepti ali i novi ukusi. Za one koji baš ne mogu odoljeti ovom izazovu "rezultat" je povratak s kojim kilogramom viška. Ali, šta je to naspram užitka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.