PUTOVANJA

Zološki vrt u San Dijegu je nebeski raj za turiste i ljubitelje prirode

Piše: Ismet BAJROVIĆ

19.11.2017

Prilikom posjete San Dijegu, Kalifornija bio sam prepun utisaka koje ću ponijeti u Bosnu. Mišljenja sam da je riječima veoma teško opisati sve ljepote i čari ovog putovanja i da o istima treba danima i danima pričati. 

Posjetili smo i Zološki vrt (zoo) u San Dijego. Radi se o prekrasnom zološkom vrtu, jednom među njstarijim zoo vrtova u svijetu koji nudi pogled na 3.700 vrsta životinja. Najbrojnije su pernate životinje među kojima prednjače flamingo, labudovi, patke, a kod dlakavih životinja najviše fotki napravil ismo snimajući polarne medvjede, jelene, lame, slonove, kamile, nosoroga, zebre, tigrove, gazele, srne, vjeverice i druge brojne životinje među kojima ima i velikih zmija koje do sada nismo i mali priliku da vidimo. 

Ovaj zološki vrt svakodenvo posjećuje na hiljade turista iz cijelog svijeta. Ništa nije ljepše od velikih, sređenih i zabavnih zoo vrtova koji pružaju utoćište – lijep dom rijetkim životinjama koje nikada ne biste mogli da vidite. 

 Ako volite životinje preporučujemo vam da posjetite zoo vrt koji se nalazi u Parku u San Dijegu. U ovom vrtu možete vidjeti preko 3.700 vrsta životinja. Životinje su smještene u velikim i otvorenim prostorima, a posmatrači imaju odlične uslove za gledanje i fotografiranje životinja.

San Dijego je drugi grad po veličini grad u Kaliforniji poslije Los Anđelesa i nalazi se na jugu te države, na samoj granici SAD i Meksika. Ovaj grad zanimljiv je za ljubitelje prriode i turiste na zapadnoj obali SAD koji ima suptropsku pustinjski klimu; znači, duga ljeta, kraće, uglavnom blage zime, sa kratkim periodima kiša. 

Neki trenuci mogu biti ulovljeni samo jednom u životu i kad se ti trenuci dogode – jedin o što možete učiniti jeste zapamtiti prelijepe životinje ili, još bolje ako imate kameru ili fotoaparat pri ruci, okinuti i zadržati te trenutke za vječnost. 

U ovom zoo, odmorite oči, mozak i dušu u jedin stvenom zološkom vrtu koji zaista vrijdedi vidjeti. 

Ovo je nebeski raj za brojne životinje, a posjetilac zoo vrta može posjetiti svaki dan. 

Posjetilaca i turista ima skoro cijele godine, a posebno u ljetnom periodu sa kontinentalnog dijela zemlje kao i iz Čikaga i okoline koji dolaze da se ogriju i kupaju u okeanu kod San Dijega. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.