Gradi se luksuzni hotel u pustinji

Namibija: Noć na "Obali kostura" koštat će 470 eura

punkufer
12.03.2018 22:02

Foto: Foto: Shipwreck Lodge

Namibija je jedna od onih destinacija u koju bježe oni željni odmora za dušu i tijelo. Prepuna nacionalnih parkova, a bez horde turista. Jedan od najmanje posjećenih dijelova ove prekrasne zemlje je "Obala kostura", dio u kojem se između ostalog, može naići na brojne olupine nasukanih brodova, a prema mišljenju nekadašnjih portugalskih moreplovaca i mjesto koje označava "vrata pakla", do kraja ove godine moglo bi postati poprilično popularno.

Naime, nacionalni park "Obala kostura" uskoro će dobiti svoj prvi hotel i to vrlo specifičnog izgleda i imena, "Shipwreck Lodge". A kako mu samo ime kaže, njegov izgled inspirirale su brojne nesreće brodova koji su plovili ovom obalom.

Za goste je na raspolaganju 10 "kabina" koje će se napajati solarnom energijom. Središnji objekt sadržavat će restoran i palubu s koje će se pružati pogled na pješčane dine i Atlantski okean. Tu će biti i bar te bazen.

Do hotela moći će se doći zračnim prijevozom, a za one sklonije avanturi, džipovima. Hotel svoja vrata otvara 1. juni, a cijene smještaja (koje uključuju i popratne aktivnosti) su malo više, od 470 eura za noćenje po osobi.

"Obala kostura" proglašena je Nacionalnim parkom 1971. godine zbog brojnih životinja koje obitavaju na ovom području, a među kojima su slonovi, žirafe, crni nosorozi, lavovi i tuljani.

Tagovi

Namibija
NA VRH