AVANTURISTI

Putovanje od 7.000 dolara koje ne biste poželjeli ni neprijatelju

Piše: B92

Da li biste platili 7.000 dolara za 22 dana tuširanja hladnom vodom (ako je uopšte budete imali), pješačenja i nedostatka hrane, bez naznake kuda idete i šta ćete na tom putu vidjeti?

Nova tura „Unchartered Expedition“ turističke agencije koja se bavi samo avanturističkim putovanjima nudi upravo to – misteriozno putovanje kroz Centralnu Aziju i posjetu gradovima i selima koja se ne mogu naći na Google mapi.

Za 10 putnika dovoljno hrabrih da krenu putem 3.500 kilometara u nepoznato jedina informacija je početna i krajnja tačka ove avanture – Astana, Kazahstan i Ulan Bator, Mongolija.

Osnivač kompanije Intrepid Travel Darel Vejd kaže da se ovo putovanje ne bi dopalo nikome osim najvećim avanturistima, posebno ako uzmemo cijenu od 7.000 dolara po osobi u koju je uključen i avionski prevoz.

“Nećete znati kuda idete, šta ćete vidjeti, gdje ćete spavati, niti šta ćete jesti. Putovaćete nekada i po nekoliko dana, nećete uvijek imati struju i wi-fi, tuširaćete se hladnom vodom, a ješćete ono što vam se nađe usput, uključujući i kobilje mlijeko“, kaže on.

Ekspedicija počinje 30. juna sljedeće godine u čast tridesetogodišnjice osnivanja kompanije koja želi da otkrije nove i nepoznate destinacije, te od njih napravi jedan pravi avanturistički paket.

NA VRH