AVANTURISTI

Putovanje od 7.000 dolara koje ne biste poželjeli ni neprijatelju

B92

23.6.2018

Da li biste platili 7.000 dolara za 22 dana tuširanja hladnom vodom (ako je uopšte budete imali), pješačenja i nedostatka hrane, bez naznake kuda idete i šta ćete na tom putu vidjeti?

Nova tura „Unchartered Expedition“ turističke agencije koja se bavi samo avanturističkim putovanjima nudi upravo to – misteriozno putovanje kroz Centralnu Aziju i posjetu gradovima i selima koja se ne mogu naći na Google mapi.

Za 10 putnika dovoljno hrabrih da krenu putem 3.500 kilometara u nepoznato jedina informacija je početna i krajnja tačka ove avanture – Astana, Kazahstan i Ulan Bator, Mongolija.

Osnivač kompanije Intrepid Travel Darel Vejd kaže da se ovo putovanje ne bi dopalo nikome osim najvećim avanturistima, posebno ako uzmemo cijenu od 7.000 dolara po osobi u koju je uključen i avionski prevoz.

“Nećete znati kuda idete, šta ćete vidjeti, gdje ćete spavati, niti šta ćete jesti. Putovaćete nekada i po nekoliko dana, nećete uvijek imati struju i wi-fi, tuširaćete se hladnom vodom, a ješćete ono što vam se nađe usput, uključujući i kobilje mlijeko“, kaže on.

Ekspedicija počinje 30. juna sljedeće godine u čast tridesetogodišnjice osnivanja kompanije koja želi da otkrije nove i nepoznate destinacije, te od njih napravi jedan pravi avanturistički paket.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.