PLAVA KRV

Španci jedre na Majorki, a Šveđani istražuju Skandinaviju

Najglamuroznija evropska kraljica izgledala je besprijekorno u trendi komadima od glave do pete

Španska kraljevska porodica: Rado pozirali

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

2.10.2018

Poznato je da su pripadnici kraljevskih porodica okruženi luksuzom i žive u dvorcima, ali i oni, ipak, imaju protokol s obavezama koje im oduzimaju mnogo vremena pa im ljeto treba za odmor kao i svim ostalim ljudima. Španska i švedska kraljevska porodica među rijetkim su pripadnicima aristokratije koji su pokazali svojim pratiocima kako su proveli ljetne praznike.

Španski kralj Filip VI (Felipe), kraljica Leticija (Letizia) i princeze Leonor i Sofija (Sofia) otputovali su u svoju ljetnu rezidenciju, kraljevsku palaču La Almudainu u Palma de Majorki, u kojoj su u vrlo ležernom izdanju i dobro raspoloženi pozirali za tradicionalnu porodičnu fotografiju s ljetovanja. Kao i uvijek, najglamuroznija evropska kraljica izgledala je besprijekorno u trendi komadima od glave do pete.

Kratko poziranje

Iako su tu došli kako bi uživali u druženju i morskim radostima, kraljevska porodica kratko je i pozirala. No, čini se da im medijska pažnja nije toliko smetala uprkos tome što su na godišnjem odmoru.

Na najvećem španskom otoku u Sredozemnom moru porodica uživa u klasičnim ljetnim aktivnostima, a kralj osobito voli jedrenje. Prošle godine je viđen kako upravlja brodom “Aifos”, koji pripada španskoj mornarici.

Švedska kraljevska porodica poznata je po uvijek originalnim i posebnim portretima. Javnosti su podijelili najnovije službene fotografije s ljetovanja na kojima su posebno oduševili najmlađi članovi palače.

U seriji fotografija koje je snimio kraljevski fotograf, pripadnici švedske monarhije pokazali su svoju opuštenu i nesvakidašnju stranu. Pokazali su kako se može provesti ljeto u Skandinaviji.

Nasljednica trona

Karl Gustaf (Carl) u društvu supruge, kraljice Silvije na fotografiji pozira uz najstariju kćerku, princezu Viktoriju (Victoriju), koja će ga naslijediti na tronu. Uz njih su spremno pozirali i princezin suprug, princ Danijel (Daniel), a osmjehivali su se i njihova šestogodišnja kćerkica Estel (Estelle) te dvogodišnji sin Oskar (Oscar).

Kraljevski mališani pokazali su zaigrano lice i u posebnim portretima. Spontana fotografija na kojoj princeza Estel grli mlađeg brata, sve je oduševila. Iste reakcije izazvao je i solo portret princeze Estel s bijelim ponijem.

Na službenim fotografijama švedskog dvora našao se i brat princeze Viktorije, jedini muški nasljednik kralja Karla Gustafa. Fotografiranje nije zaobišlo ni treće dijete švedskog kralja, princezu Medlen (Madeleine).

Mediteranski đir

Jordanski kralj Abdulah i kraljica Ranija nemaju stalnu ljetnu rezidenciju. Sa svoje četvero djece, najčešće privatnom jahtom obilaze mediteranske zemlje, poput Italije i Francuske, a osobito im je draga Sardinija. Jahta je opremljena svim potrebnim sitnicama, uključujući i džakuzi, teretanu te igraonicu za djecu, a može primiti 30 putnika i toliko sluga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.