PUTOVANJE

Pogledajte gdje otići na odmor u oktobru: Top 5 destinacija

Sunčani gradovi u kojima ćete uživati tokom jeseni

Fontana u Rimu. Arhiv

Al. H. / Avaz.ba

20.9.2019

Iako je ljeto završeno, odmori za mnoge tek počinju. Ne morate da idete na daleke destinacije da biste uživali u oktobarskom odmoru. Sunčani gradovi u Evropi pružaju vam dosta mogućnosti. Uštedjet ćete više novaca koji ćete moći iskoristiti na druge stvari. Donosimo vam top pet destinacija za vaše oktobarsko putovanje.   

Beč, Austrija

Beč. Arhiv

Iako je glavni grad Austrije poznat po carskim palačama i još veličanstvenijoj muzičkoj ostavštini, jedno od najboljih gradskih bogatstava su njegovi urbani vinogradi. Temperatura u oktobru iznosi 15 stepeni i za evropske predjele vrlo je prijatna. Zaboravite na vozače i vozite se gradskim saobraćajem koji je moderan i uživajte u pogledu.

Beč, Austrija. Arhiv

Roma, Italija

Roma. Arhiv

U oktobru Rim je idealan za posjete. Visina temperature u ovim jesenjim danima iznosi 22 stepena. Rim je u oktobru manje zauzet, još lijep i topao, a možete odraditi fotografije kod Trevićeve fontane pod onom čarobnom sunčevom svjetlošću kasnog ljeta bez toliko turista koji bi vam uništili pogled.

Roma, Italija. Arhiv

Kipar

Kipar. Arhiv

Kipar je savršeno oktobarsko odredište koje u ovom periodu godine ima temperaturu od 27 stepeni. Kipar ima bogatu historiju, blaženu klimu i fantastične plaže. Daleko od dramatično lijepe obale i hotela na obali mora.

Kipar, plaža. Arhiv

Sevilja, Španija

Sevilja. Arhiv

Temperature u ovom ovo doba godine iznose 26 Celzijevi stepeni. Trenutno vruće odredište, a ovaj mjesec je najbolje vrijeme za posjetu, za svježiji zrak, kada su vijugave ulice malo manje sumorne, ali ne manje romantične. 

Sevilja, Španija. Arhiv

Grčki otoci

Grčka. Arhiv

Dodekanezi i Kikladi još uvijek su vrući i sunčan do oktobra. Preovladavaju temperature do 24 Celzijevih stepeni. Zasigurno da ovdje možete pronaći pristupačan otok i  senzacionalne plaže na kojima ćete uživati.

Grčka obala. Arhiv

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.