PUTOVANJA

Spavanje pod zvijezdama i kampovanje trend za 2021.

Ponovni dodir s prirodom

Spavanje pod zvijezdama i kampovanje trend za 2021.. ILUSTRACIJA

A. Fazlić

12.1.2021

Krajem svake godine objavljuju se razna istraživanja koja predviđaju trendove koji će obilježiti godinu pred nama. Jedan od njih je i Pinterest, društvena mreža koju koristi više od 400 miliona ljudi u potrazi za idejama i inspiracijom na svim poljima – od mode i beautyja do uređenja doma i putovanja. Na temelju podataka pretraživanja korisnika u proteklih 12 mjeseci, stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju što će nas ove godine najviše privlačiti, odnosno koji će to trendovi obilježiti 2021.

Korisnici Pinteresta sve više pretražuju “nomadska putovanja” koja su zamijenila luksuzne destinacije. U 2021. tako ćemo ići na kratka vikend putovanja, posjećivati nacionalne parkove, a za bijeg iz grada savršene će biti kućice i kolibe u šumama čija je popularnost posljednjih mjeseci eksplodirala. Spavanje pod zvijezdama, kampovanje i ponovni dodir s prirodom ono je što većinu putnika danas zanima, barem ako je suditi prema pretraživanju na Pinterestu. Uz navedeno, s obzirom da većina više nije vezana za urede, rad na daljinu bit će odlična prilika da mnogi spoje ugodno s korisnim.

Umjesto da nam služi kao sredstvo za bijeg, osobni automobil ove će nam godine biti mjesto za bijeg. U njemu ćemo se družiti, a služit će nam i kao mjesto za dejtanje i gledanje filmova. Naime, korisnici Pinteresta u protekloj su godini pretraživali pojmove kao što su ‘car date night’, ‘drive-in cinema’, ali i ‘car man cave’. Ukratko, od romantičnih spojeva do mjesta koje će nam poslužiti da se nakratko opustimo, auto će nam postati bitan dio načina na koji živimo.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.