VRIJEME ODMORA

Čiste, sanjive i jednostavno nestvarne: Tri jadranske plaže koje morate posjetiti

S obzirom na velik broj turista i posjetitelja, sve je teže pronaći plaže koje su uspjele zadržati svoj prvotni oblik i čistoću

Plaža Sakarun, Dugi otok. AGENCIJE

A. F.

15.6.2021

Sada kad smo zakoračili u proljetni period godine, odbrojavanje do godišnjeg odmora sve je slađe, ali i bliže. Iako uvijek težimo egzotičnim putovanjima, naša obala može ponuditi posebne i bajkovite plaže koje bez problema staju bok uz bok onim svjetskim, pa upravo zato, nema baš nikakvog razloga da se na jednu od njih ovog ljeta i ne zaputite.

Iako postoje oni koji vole aktivan i produktivan odmor ili pak s druge strane nešto brdovitija područja, možemo se složiti kako je kristalno čisto more jedan od najvećih imperativa kada govorimo o savršenom odmoru. S obzirom na velik broj turista i posjetitelja, sve je teže pronaći plaže koje su uspjele zadržati svoj prvotni oblik i čistoću, no one ipak postoje i baš su onakve kakvima ih zamišljate; čiste, sanjive i jednostavno nestvarne. Bilo da se radi o malim skrovitim uvalama ili dugačkim pješčanim plažama, komadić raja bliže je no što mislite.

Plaža Sakarun, Dugi otok

Dugi otok savršeno je mjesto za sve one koji žele pobjeći od gužve i asfalta te se izgubiti u savršenoj prirodi koja očarava na svakom koraku. Ovaj otok sačinjen je od nekoliko mjestašaca te pregršt skrivenih i posebnih uvala, ali plaža Sakarun pobjednica je koja svake godine privlače brojene znatiželjnike. Sakarun se bez imalo preuveličavanja može nazvati hrvatskim tropima zbog prirodnog bijelog pijeska i impresivnog pogleda. Ova plaža idealna je za porodično kupanje, uživanje i odmaranje, ali i plivanje jer se možete udaljiti i do nekoliko kilometara od obale te i dalje ne biti u velikoj dubini. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, što je sjajna opcija budući da je hlad vrlo teško pronaći.


Sotorišće, Silba

Silba je još uvijek jedan od neotkrivenih hrvatskih otoka na kojem nećete naići na uobičajenu turističku gužvu, iako ne sumnjamo da će se to u skoroj budućnosti promijeniti. Kada govorimo o plažama, Sotorišće je mjesto koje baš kao i Sakarun osvaja kristalno čistim morem, božanstvenim pijeskom i mirnoćom koja odmara dušu i tijelo. Sotorišće je ujedno i glavna gradska plaža, pa možete očekivati i dodatni sadržaj u vidu kafića te iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Ova plaža zbog svoje tirkizne boje definitivno nije nešto što ćete brzo zaboraviti, stoga ovog ljeta svakako razmislite o kratkom vikend putovanju na Silbu i uživanju u prirodnim ljepotama.


Stiniva, Vis

Koliko je Vis divan i poseban otok nije potrebno dodatno naglašavati, ali zbog svoje udaljenosti često nije prvi izbor prilikom planiranja godišnjeg odmora. Ako ste jedan od onih koji tako razmišljaju, što prije se predomislite jer ovaj dragulj skriva brojne predivne plaže i uvale, a plaža Stiniva pronašla se je i na European Best Destinations najljepših europskih plaža. Radi se o šljunčanoj plaži koja je skrivena i okružena stijenama, ali usprkos tome do nje se može doći i kopnenim putem. 


Ono što možemo navesti kao jedini nedostatak činjenica je kako se je ova skrovita plaža unazad nekoliko godina iznimno popularizirala što je rezultiralo gužvom, pa težite li mirnom i tihom odmoru, predlažemo da je posjetite u predsezoni ili krajem osmog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.