POPULARNA ODREDIŠTA

Tri najljepša hrvatska otoka do kojih možete i bez trajekta

Otoci imaju poseban šarm kojemu je teško odoljeti pa ne čudi da su popularna odredišta za ljetovanja

Krk. AGENCIJE

A. F.

28.7.2021

Otoci imaju poseban šarm kojemu je teško odoljeti pa ne čudi da su popularna odredišta za ljetovanja. Sa svih strana su okruženi morem i predivnom prirodom, a ljudi su opušteni i najčešće sve obavljaju uz neizostavni moto “pomalo”. Kako ne biste satima čekali u redu za trajekt da upoznate neki od otoka, predlažemo vam tri koja su kopnom povezana mostom i nude pregršt aktivnosti za sadržajan godišnji odmor.


Vrata Kornata

U šibenskom arhipelagu smjestio se otok predivnih pješčanih plaža i bogate kulturne baštine još iz doba antike. Veći dio otoka Murtera prekriven je maslinama i smokvama koje rastu i po gradu pa ih slobodno u šetnji možete ubrati i osvježiti se. Murter se smatra svojevrsnim ulazom u nacionalni park Kornati koji u vrijeme sezone svakodnevno možete posjetiti turističkim brodom.


Kornati. AGENCIJE

Mjesečev otok

Najrazvedeniji otok Jadrana po mnogočemu je poseban. Njegova istočna strana, od davnina oblikovana jakom burom i morem, skoro je potpuno ogoljena i neodoljivo podsjeća na površinu mjeseca. Ostatak otoka je pak bogat vegetacijom, a na njemu se nalaze čak i tri slatkovodna jezera. Riječ je o otoku Pagu čiju zanimljivu prirodu možete istražiti na nekoliko načina.


Mjesečev otok. AGENCIJE

Krk

Volite li Kvarner i pogled na Velebit, posjetite Krk. Otok duge tradicije pun je zanimljivih sadržaja. Godišnji odmor je odavno prestao biti samo relacija plaža-apartman pa se na Krku nude i zabavne adrenalinske aktivnosti poput šetnje među krošnjama. Iako riječ šetnja inače ne asocira na adrenalin, ova će vam pokazati suprotno. Početna tačka je na prijevoju Treskavac s kojega vidite jug otoka, Bašku i otok Prvić, a nakon provjere opreme, krećete na dvosatnu vožnju brzinom od skoro 80 km/h po čak 8 ziplineova s pogledom na otok.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.