U BLIZINI KORČULE

Otočić Proizd skriva jedne od najčišćih morskih uvala na svijetu

Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora na Korčuli

Otočić Proizda. AGENCIJE

A. F.

14.9.2021

Otočić Proizda nedaleko korčulanske Vela Luke, može pohvaliti time da na njemu nema nikakvih smještajnih kapaciteta, restorana i razvikanih beach barova već samo prekrasne, čiste uvale tirkiznog mora koje će oduševiti svakoga.

Dakle, na samom ulazu u duboki velolučki zaljev, smješten je prekrasan otočić Proizd. Godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, proglašen je za najljepšu plažu na Jadranu, a njegova prirodna ljepota i spoj bijelog stijenja, oblutaka u moru i savršeno čiste vode pravi su mamac za posjetitelje i danas.


Taxi brodice za otok voze samo tokom ljetnih mjeseci, polasci su iz centra mjesta Vela Luke. Vožnja traje nešto više od pola sata i donosi goste u uvalicu gdje se nalazi mali bar. Osim tog objekta, sve ostalo na otoku je netaknuto čovjekovom rukom – nema cesta s automobilima,, apartmana ni vila. Najljepše plaže nalaze se na drugoj strani, do kojih vode uređene pješačke staze okružene šumom i zvukom cvrčaka.


Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora na Korčuli, stoga, ako ste u blizini, nemojte propustiti ovaj vrhunski mediteranski užitak!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.