MEDITERANSKA DESTINACIJA

Sicilija: Vatreno privlačan jug Italije kojem je nemoguće odoljeti

Gdje god da se nalazite na Siciliji, probajte uličnu hranu koje ima obilje

Sicilija. AGENCIJE

A. F.

14.10.2021

Jug Italije. Malo koje dvije riječi izazivaju toliko asocijacija, paradoksa, ambivalencije i osjećaja. Tradicija, historija, temperament, opuštenost, savršena hrana, religioznost, Mediteran... Sve to naći ćete na jugu Italije, a još zgusnutije na njenom najzanimljivijem dijelu, na Siciliji.

Nezaobilazna lokacija pri obilasku Sicilije je Taormina. Ovaj prekrasan gradić osvojit će vas svojim slikovitim izgledom i mnoštvom šarenih butika, galerija i trgovina.

Među najljepša mjesta na otoku ubraja se drevni grad Sirakuza. Ovaj gradić je jedno od najljepših mjesta koja ćete ikada posjetiti, a posebnu zanimljivost predstavlja spilja Dionizijevo uho. Legenda kaže da ju je stvorio Dioniz, grčki bog vina, te koristio kao zatvor, gdje je zbog iznimne akustike špilje mogao prisluškivati zatvorenike.




Sicilija. AGENCIJE

Najznačajniji element prirodne osnove na otoku je svakako vulkan Etna. Riječ je o najvišem vulkanu u Europi i jednom od najaktivnijih u svijetu. Nacionalni park Etna prostire se na 220 kvadratnih kilometara. 

Putujući okolnim područjem, vidjet ćete mnoštvo skamenjenih izljeva lave, kao i bogatih vinograda i voćnjaka zasađenih na plodnom vulkanskom tlu. Do samog vulkana možete doći uz stručno vodstvo lokalnih agencija koje u ponudi imaju različite pakete, među ostalim i skijanje po padinama vulkana. Pogledi koji se pružaju s Etne na okolno područje su slike koje će vam zauvijek ostati u sjećanju.


Sicilija privlači brojne turiste. AGENCIJE

Gdje god da se nalazite na Siciliji, probajte uličnu hranu koje ima obilje. Tako ćete se najbolje upoznati s domaćom kuhinjom – isprobajte panelle, arancine, cannoli, granitu i ostale sicilijanske specijalitete. Naravno, ne zaboravite da se nalazite u srcu Mediterana, pa obiđite i neki restoran s morskim plodovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.