MEDITERANSKA DESTINACIJA

Sicilija: Vatreno privlačan jug Italije kojem je nemoguće odoljeti

Gdje god da se nalazite na Siciliji, probajte uličnu hranu koje ima obilje

A. F.

Sicilija

Foto: AGENCIJE


Jug Italije. Malo koje dvije riječi izazivaju toliko asocijacija, paradoksa, ambivalencije i osjećaja. Tradicija, historija, temperament, opuštenost, savršena hrana, religioznost, Mediteran... Sve to naći ćete na jugu Italije, a još zgusnutije na njenom najzanimljivijem dijelu, na Siciliji.

Nezaobilazna lokacija pri obilasku Sicilije je Taormina. Ovaj prekrasan gradić osvojit će vas svojim slikovitim izgledom i mnoštvom šarenih butika, galerija i trgovina.

Među najljepša mjesta na otoku ubraja se drevni grad Sirakuza. Ovaj gradić je jedno od najljepših mjesta koja ćete ikada posjetiti, a posebnu zanimljivost predstavlja spilja Dionizijevo uho. Legenda kaže da ju je stvorio Dioniz, grčki bog vina, te koristio kao zatvor, gdje je zbog iznimne akustike špilje mogao prisluškivati zatvorenike.

  • Sicilija

    Sicilija

    Foto: AGENCIJE


Najznačajniji element prirodne osnove na otoku je svakako vulkan Etna. Riječ je o najvišem vulkanu u Europi i jednom od najaktivnijih u svijetu. Nacionalni park Etna prostire se na 220 kvadratnih kilometara. 

Putujući okolnim područjem, vidjet ćete mnoštvo skamenjenih izljeva lave, kao i bogatih vinograda i voćnjaka zasađenih na plodnom vulkanskom tlu. Do samog vulkana možete doći uz stručno vodstvo lokalnih agencija koje u ponudi imaju različite pakete, među ostalim i skijanje po padinama vulkana. Pogledi koji se pružaju s Etne na okolno područje su slike koje će vam zauvijek ostati u sjećanju.

  • Sicilija privlači brojne turiste

    Sicilija privlači brojne turiste

    Foto: AGENCIJE


Gdje god da se nalazite na Siciliji, probajte uličnu hranu koje ima obilje. Tako ćete se najbolje upoznati s domaćom kuhinjom – isprobajte panelle, arancine, cannoli, granitu i ostale sicilijanske specijalitete. Naravno, ne zaboravite da se nalazite u srcu Mediterana, pa obiđite i neki restoran s morskim plodovima.

NA VRH

Podijeli članak na