IDEALNE DESTINACIJE

Najzabavniji gradovi za vrijeme praznika

Ukoliko imate novca i spremnost za putovanja, praznici su savršeno vrijeme za pakovanje kofera i odlazak na neko daleko mjesto

Nirnberg. AGENCIJE

A. F.

24.11.2021

Ukoliko imate novca i spremnost za putovanja, praznici su savršeno vrijeme za pakovanje kofera i odlazak na neko daleko mjesto.


London, Velika Britanija

Londonski Oxford Street jedna je od najboljih i najbučnijih ulica na svijetu za vrijeme praznične kupovine. Tu se hiljade kupaca gura na ulazima u tristotinjak prodavnica obasjanih raznolikim svjetlima. U ovoj ulici praznično okruženje počinje početkom novembra "pokretanjem" različitih šarenih ukrasa.


London. AGENCIJE

Sidnej, Australija

Za one koji smatraju da je snijeg precijenjen, pravo mjesto za božićne pjesme na plaži uz hladan koktel je grad Sidnej. Tu je u decembru temperatura vazduha oko 25 stepeni.

Australija. AGENCIJE

Nirnberg, Njemačka

Na Božićnom marketu u ovom gradu prodaju se ručno izrađeni ukrasi o Isusovom rođenju, a godišnje ovaj market posjeti i do dva miliona posjetilaca. Dok odrasli grickaju kolače i krofne, djeca uživaju u posjeti Muzeju igračaka i Njemačkom željezničkom muzeju. Sve to dešava se od 26. novembra do 24. decembra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.