HRVATSKA

Pakoštane, zanimljivo turističko naselje

Glavna plaža Janice nalazi se u samom središtu mjestu, a sastoji se od šljunkovitei betonskog dijela gdje mogu uživati svi

Pakoštene. AGENCIJE

A. F.

2.8.2022

U samom središtu Jadranske obale nalazi se zanimljivo turističko naselje smješteno između Vranskog jezera i mora. 

Pakoštane je mjesto koje umjeto hotela u ponudi nudi turističko naselje sa slamantim kućicama koje po načinu gradnje pomalo podsjećaju na Polineziju. Nekada je bio dio poznatog lanca Club Med koji ima preko 80 sličnih naselja širom svijeta.


Dolazak u Pakoštane velik dio turista prvo vodi prema centru grada gdje potom slijedi opuštanje u jednom od kafića. Posebno popularna atrakcija je restoran u obliku zagrebačkog tramvaja. Zamislite ručak ili večeru na originalan i zabavan način!

Navratite u jedan od kafića uz samu obalu, jer zaista je neprocjenjivo iskustvo kada se možete opustiti na jutarnjoj kafici s pogledom na more.

Naselje nudi all-inclusive smještaj te razne sportske sadržaje poput jedrenja na dasci, kajak, streličarstvo, stolni tenis, adrenalinski park i još puno toga. Na plaži se svakodnevno organiziraju razne aktivnosti kako za djecu tako i za odrasle.

Jednostavni bungalovi više su prilagođeni ljubiteljima pomalo drugačijeg načina odmora, a nikako ne onima koji pate na luksuz. Cijelo naselje savršena je prilika za bijeg od civilizacije barem na kratko vrijeme koliko traje godišnji odmor.

Pakoštane su poznati i kao mjesto s nevjerojatnim plažama i tirkiznom bojom mora. Glavna plaža Janice nalazi se u samom središtu mjestu, a sastoji se od šljunkovitei betonskog dijela gdje mogu uživati svi. Plaža ima spasioce, tuševe, teren za odbojku na pijesku.


Cijela obala jedna je velika plaža, a Punta je rezervirana za sve one koji se odluče smjestiti u autokampu budući da je najbliža. Tokom večeri opustite se u jednom od restorana i zabavite se na brojnim glazbenim svečanostim. Poznato je kako su Pakoštane mjesto brojnih fešti i ostalih događanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.