MANJE GUŽVE

Ovo su najjeftinija mjesta za ljetovanje u Grčkoj u septembru

Može se primjetiti i značajna razlika u cijenama kada su u pitanju mjesta koja su na dobrom glasu

Stavros, Grčka. AGENCIJE

A. O. / Nova.rs

10.8.2022

Za ljetovanje u Grčkoj mnogi biraju septembar, jer su tada cijene niže, a gužve manje. 

Kraj septembra je definitivno najpovoljniji za Grčku, a srećom, more bude i tad dovoljno toplo za kupanje. Ipak, ako tražite baš najjeftinije opcije, treba da se odreknete luksuznih apartmana i čarter letova, kao i da se fokusirate na određena mjesta koje važe za jeftinija.


Smještaj za cijelu porodicu

- Činjenica je da se na svakoj od destinacija može pronaći smještaj po veoma niskim cijenama za cijelu porodicu, ali su uglavnom takvi objekti dosta udaljeni od mora ili ne nude brojne sadržaje kao neki luksuzni smeštaji. Može se primjetiti i značajna razlika u cijenama kada su u pitanju mjesta koja su na dobrom glasu u odnosu na ona manje poznata i sa slabijim turističkim razvojem, ali to ne mora uvijek biti tako. Ogroman broj faktora igra ulogu u formiranju cijena, zato se na jednoj destinaciji može vidjeti veliki raspon i variranje u cijenama… Neki opći presjek pokazuje da su najniže cijene smještaja na Eviji, na Atosu, u okolini Soluna, pa potom dolaze Stavros i sva mjesta Olimpske regije - riječi su s portala Grčka info.

Ove lokacije su atraktivne, a možete da prođete i sa manje od 100 eura za kompletan aranžman.


Olimpska regija

Olympic beach, 10 noćenja, od 21. septembra za 32 eura po osobi - zvuči skoro nerealno povoljno, a ukoliko želite i autobuski prevoz, isti aranžman je 65 eura kod Eurotursa. Paralija je u tom terminu, također za 10 noćenja, od 39 eura, odnosno 73 s prijevozom, a može i na rate. Argus broji posljednja mjesta za Olimpsku regiju, a cijene u septembru su od 89 eura za 10 noćenja u apartmanima i prijevoz.


Halkidiki

Neos Marmaras, najpoznatije ljetovalište na Sitoniji, na drugom prstu Halkidikija, jedna je od hit ponuda Viva travela - za septembar ima aranžman od 45 eura po osobi, ali uz sopstveni prijevoz i na samo šest dana (pet noćenja), a za 79 eura po osobi u istom mjestu u drugoj polovini septembra možete bukirati 10 noćenja sa sve autobuskim prijevozom. Ako prije birate Pefkohori, na poluostrvu Kasandra, sedam noćenja uz sopstveni prijevoz u septembru će vas preko Travellanda izaći od 60 eura, dok se u posljednjem terminu Eurotursa (na samom kraju septembra, početkom oktobra ) 10 noćenja u Pefkohoriju može naći i za 36 eura, ali bez prijevoza - s autobusom je 74 eura po osobi. Argus turs ima dosta široku ponudu za Halkidiki u septembru, cijene su od 69 eura po osobi za paket aranžman (10 noći, plus prijevoz).


Tasos

Deset noćenja na Tasosu u septembru preko Eurotursa košta 50 eura, s autobuskim prijevozom 97 eura. Belvi ima Tasos od 79 eura u posljednjem terminu (10 noćenja), odnosno od 109 ako ćete i organizovan prijevoz, a aranžman Sabra travela koji uključuje 10 noćenja i autobuski prijevoz iz Beograda ide od 125 eura (bez prijevoza od 70 eura).


Stavros

Jedno od omiljenijih ljetovališta turista je Stavros, ribarski grad na oko 80 kilometara od Soluna, a krajem septembra preko Viva travela tamo možete ljetovati za 79 eura po osobi - uračunat apartmanski smeštaj na 10 noći i autobuski prijevoz. Agencija Sole azur ima varijantu bez prevoza - najam na 10 noći od 40 eura po osobi, s prijevozom 79 eura.


Evia

Posljednji termin Eurotursa za ostrvo Evia je 13. septembar, pa ako vam odgovara, svojih 10 noćenja na moru možete dobiti već od 46 eura po osobi uz sopstveni prijevoz, a ako vam treba i autobuski prijevoz računajte na 50 eura više. Cijene vansezonskih paket aranžmana Sabra travela za Eviju kreću se od 110 eura po osobi (10 noćenja, bus prijevoz, trajekt), a Argus turs već je gotovo rasprodao septembarske aranžmane za ovo ostrvo - cijene su od 85 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.