HRVATSKA

Dugi otok se ne propušta: Iskoristite priliku za odmor na jednom od najljepših otoka Jadranske obale

Zadarska regija kao srce Jadranskog mora, primamljiva je za ronjenje zbog mnoštva otoka i toplog te čistog mora

Dugi otok. AGENCIJE

A. F.

20.8.2022

Kao što je poznato, ljepota je u oku promatrača, no prilično smo sigurni da će se većina složiti da je Dugi otok jedan od najljepših otoka u Hrvatskoj koji se ističe svojom prirodom. Ako se odlučite posjetiti Dugi otok, jer svoj godišnji odmor provodite u zadarskoj regiji, onda je ovo ponuda za vas. Dugi otok, baš kao i ostali otoci zadarskog arhipelaga omogućavaju bavljenje nizom različitih aktivnosti pa ronjenjem ili kajakarenjem od jednog do drugog otoka otkrivate zanimljive lokacije, kao što su napušteni vojni tuneli.


Iako je i netaknuta priroda, po kojoj su mali otoci poput Molata, Silbe i Ista poznati, dovoljan razlog za posjet ovom arhipelagu. Ako više volite da vam je glava iznad vode, oprema za SUP (Stand-up paddle boarding - uspravno veslanje na dasci) čekat će vas na svakom od otoka.


Zadarska regija kao srce Jadranskog mora, primamljiva je za ronjenje zbog mnoštva otoka i toplog te čistog mora. Pogled u podmorje ovog kraja otkriva stijene koje se spuštaju do dubine od 60 metara, podvodne grebene i špilje te živahan svijet morskog života. Sezona ronjenja je obično od travnja do studenog, a najatraktivnije lokacije uključuju Park prirode Telašćica i ostale otoke u Zadarskom arhipelagu.

Najpoznatija plaža Dugog otoka je plaža Sakarun na sjevernom dijelu otoka. Mirna je to uvala koja svojim tirkiznim morem očarava sve posjetitelje. U moru vas čeka bijeli mekani pijesak, a sama plaža prekrivena je bijelim kamenjem razlomljenim pijeskom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.