TURSKA

Tiktoker podijelio iskustva: Ovo je najveća prevara koja vam se može desiti na ulicama Istanbula

Ukoliko mu ne platite, čovjek će vas juriti po ulici

Objasnio je o kakvoj prevari je riječ u najvećem gradu Turske. Screenshot / TikTok

E. Ć.

11.1.2023

Ukoliko se odlučite na putovanja morate biti spremni i na moguće prevare. Prevare su moguće svugdje, a jedan srbijanski tiktoker otkrio je prevaru u Istanbulu.

Aleksa Rupić je odlučio podijeliti iskustva iz Istanbula. Objasnio je o kakvoj prevari je riječ u najvećem gradu Turske, a otkrio je da je i on dva puta nsjeo.

- Prvo će neki čovjek šetati sa četkom i stolicom ispred vas. Vi to nećete ni primijetiti, ali onda će "slučajno" ispustiti četku par metara ispred. Prva reakcija koja vam pada na pamet je da je podignete i vratite mu je. Logično. Međutim, ako to uradite, on će krenuti da vam se zahvaljuje i traži da vam očisti cipele, navodno besplatno - navodi Rupić.

Kaže da nakon toga čovjek počinje sa svojom tužnom pričom, a onda vam kreće tražiti novac. Ukoliko mu ne platite, on vas juri po ulici. 

Rupić je savjetovao i kako izbjeći ovu situaciju.

Samo ignorišite četku koju baci ispred vas i neće vam ništa reći - dodao je on.

@aleksarupic Da li ste čuli za ovu prevaru? Nama se desila 2 puta, ali hvala bogu znamo fazon. 🤷‍♂️ #fyp #viral #turska #istanbul #putovanje ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.