DRAGULJ LONDONA

Ima sve šanse da postane najotmjeniji objekt na svijetu: Restoran inspiriran antičkom mitologijom

Više od 400.000 pločica upotrijebljeno je u ženskom kupatilu za izradu murala

Skulpture stoje na šanku restorana. Dezeen

Z. K.

27.1.2023

Otkrivamo pravi dragulj Londona novi restoran koji je dizajnirao Martin Brudnički (Brudnizki) sa skulpturama Demijena Hersta (Damien Hirst), freskama i antičkim bistama!

Otvoren u decembru

U Londonu je u decembru otvoren novi restoran Bacchanalia, koji ima sve šanse da postane najotmjeniji objekt na svijetu. Za dizajn je zaslužan majstor izvanrednih enterijera Martin Brudnički, a za dekor su korištene skulpture Demijena Hersta i originalne antičke statue!

Radeći na ovom projektu, Martin Brudnički je crpio inspiraciju iz antičke mitologije, a to se osjeća u svakom detalju. Dekor za enterijer nije sakupljan iz vintage londonskih radnji, već ih je kreirao glavni provokator savremene umjetnosti - umjetnik Demijen Herst, dopunivši svoje skulpture autentičnim antičkim skulpturama kupljenim na aukcijama Sotheby's i Christie's.

Pet statua

U glavnoj trpezariji se nalazi pet monumentalnih statua mural "The Romans in their Decadence". Plafon je također oslikan antičkim motivima, dio zidova i arhitektonski detalji obloženi su 24-karatnim zlatom, a u holovima su postavljene originalne antičke skulpture.

Više od 400.000 pločica upotrijebljeno je u ženskom kupatilu za izradu murala koji prikazuje voćnjak Hesperida, gdje, prema grčkoj mitologiji, rastu zlatne jabuke. Muško kupatilo - sa sjajnim crnim toaletima - predstavlja atmosferu podzemlja Hada.

U skladu sa tematikom enterijera, i meni je inspiriran antičkim područjem, pa ćete tako naći specijalitete mediteranske kuhinje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.