PARIZ

Video / Život u stanu od devet kvadrata, za 750 eura mjesečno

Ako niste previše izbirljivi, možete naći i povoljniji smještaj

Život u Parizu nije jeftin. Facebook

A. O.

5.4.2023

Život u Parizu nije jeftin, a prosječne cijene iznajmljivanja stana u glavnom gradu Francuske zavise od lokacije i broja kvadrata. Garsonjera se može pronaći po cijeni od 1.000 do 2.400 eura (oko 2.000 do 4.800 KM).

Ako niste previše izbirljivi, možete naći i povoljniji smještaj.

YouTuber Vikram je jedan od takvih mladića, poznatiji pod nadmikom Timviks (Timvix), živio je u Parizu u mikrostanu od svega devet kvadrata te plaćao mjesečnu stanarinu od 750 eura.

Iako je riječ o vrlo malom prostoru, u njemu je imao krevet, šporet sa sudoperom i malim frižiderom, radni sto, pa čak i tuš kabinu. Našlo se "mjesta" i za odjeću, prehrambene namirnice, posuđe…

Jedina stvar koja mu je nedostajala u ovom mikrostanu je toalet. On je bio smješten u hodniku izvan stana te ga je dijelio s još jednim komšijom.

Pored relativno niske cijene stanarine za Pariz, najbolji dio ovoga stana je pogled. Ne samo da veliki prozor vizuelno povećava prostor, već i pruža pogled na Ajfelov toranj. Kako prenosi Punkufer, zbog blizine centru grada i stanicama metroa, vrlo lako je moguće doći do bilo kojeg dijela Pariza.

Kako to izgleda životu mikrostanu od samo devet kvadrata, pogledajte u videu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.