REVOLUCIONARNO

Plovilo koje mijenja način na koji zamišljamo putovanje

Koristeći tehnologiju hidroglisera, THE ICON smanjuje potrošnju energije do 80 posto

Jahta koja redefinira koncept luksuza i zadovoljstva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
Z. K.

20.5.2023

Na 76. filmskom festivalu u Kanu, BMW i poznati proizvođač čamaca TYDE predstavili su revolucionarnu inovaciju THE ICON jahtu.

Zajednički poduhvat

Ova izvanredna jahta, ne samo da otjelotvoruje oličenje održive mobilnosti na vodi, već i redefinira koncept luksuza i zadovoljstva. Najavljujući je kao prvu električnu jahtu, THE ICON mijenja način na koji zamišljamo putovanje bez emisija.

Revolucionarna jahta s baterijskim električnim pogonom, dugačka je 13,15 metara i može se pohvaliti maksimalnom brzinom od 30 čvorova.

Ovaj interesantni zajednički poduhvat je smislio i razvio BMW, obilježavajući novu eru u dizajnu jahti.

THE ICON mijenja igru u industriji plovnih objekata, postavljajući nove standarde kroz svoj sistem akumulatora i električnog pogona.

Za razliku od manjih električnih čamaca ograničenog dometa ili bržih modela s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, koji dominiraju tržištem, THE ICON redefinira odnos između veličine, brzine i dometa u električnim jahtama.

Koristeći tehnologiju hidroglisera, jahta smanjuje potrošnju energije do 80 posto.

Oblik jahte nalik prizmi omogućava prostran ulaz u luksuzni salon, sa širinom od 4,5 metara u zadnjem dijelu. Trup se ističe svojom laganom origami strukturom.

Koristeći tehnologiju folije, dizajneri su zamijenili konvencionalne bočne dijelove velikim staklenim površinama, pružajući putnicima izvanredan pogled.

Moderna svjetla

Dodavanje modernih LED svjetlosnih traka na pramcu, krmi i priključnim tačkama za punjenje dodatno poboljšava efekt THE ICON jahte.

Dnevni boravak ima staklena vrata i umjetnički dizajniran namještaj postavljen na luksuzni tepih, stvarajući živu i vizuelno zadivljujuću atmosferu koja podsjeća na kaleidoskop. Jahta je namjenjena za one s dubokim džepom

Bez emisija

Ova jahta, potpuno spremna za proizvodnju, namijenjena je privatnim kupcima koji su svjesni luksuza, nudeći pokretljivost bez emisija i bešumnost na vodi, zahvaljujući svom moćnom pogonskom sistemu.

Zaista, jedino što THE ICON ostavlja za sobom tokom svakog putovanja su zadovoljstvo i radost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.