LUKSUZ

Bijonse je vlasnica najskupljeg doma u Kaliforniji, a ovako izgleda kuća od 200 miliona dolara

Slavni muzički par ovih je dana oborio rekord na tržištu nekretnina iskeširavši vrtoglavih 200 miliona dolara za imanje smješteno u Malibuu

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
M. Z.

23.5.2023

Slavni muzički par ovih je dana oborio rekord na tržištu nekretnina iskeširavši vrtoglavih 200 miliona dolara za imanje smješteno u Malibuu u Kaliforniji. 

Najskuplji dom

Spomenuta nekretnina postala je najskupljim domom ikad kupljenim u ovoj saveznoj državi. Prema napisima američkog tabloida TMZ-a, muzički par kupio ga je u potpunosti u gotovini, što sve čini dodatno spektakularnim.

Njihova kupnja smatra se drugom najskupljom u historiji američkih nekretnina, nakon stana u Njujorku koji je prethodno prodat za 238 miliona dolara.

Potpuno betonsku kuću u Malibuu “Carteri” su kupili od Vilijama Bela (William Bell), jednog od najvećih kolekcionara umjetnina na svijetu, a nastajala je gotovo 15 godina.

Ovo imanje, koje se prostire na tri hiljade kvadratnih metara, djelo je proslavljenog japanskog arhitekta Tadaa Anda, koji, također, stoji iza betonske vile vrijedne 57,3 miliona dolara koju je Kanje Vest (Kanye West) kupio tokom razvoda od Kim Kardašijan (Kardashian).

Bijonse (Beyonce) i Džej-Zi (Jay-Z) navodno su prošli ''jeftin'' budući da je originalna cijena njihovog novog doma iznosila 295 miliona dolara.

Ogromno bogatstvo

Osim najnovije akvizicije, poznati muzički par ima golem portfelj nekretnina. Godine 2017. kupili su kuću u naselju Bel Air za 88 miliona dolara, a iste godine iskeširali su 26 miliona dolara za vilu u Hamptonsu.

Prema procjeni magazina ''Forbes'', neto vrijednost bogatstva Bijonce iznosi 450 miliona dolara, dok je Džej-Zi stigao do cifre od 2,5 milijardi dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.