LUKSUZNA JAHTA

Aeolus najavljuje novu eru života na pučini

Veličanstveni, višenamjenski prostori su intuitivno oblikovani kako bi unutrašnjost jahte djelovala gostoljubivo i prostrano, bez ograničavajućih gran

Luksuzna jahta Aelous. Oceanco

D. R.

27.8.2023

Odražavajući način na koji se opuštamo, povezujemo i radimo u savremenom svijetu, ova jahta neprimjetno prelazi između odredišta i načina života. 

Imenovana po grčkom bogu vjetra, Eolu, jahta o kojoj govorimo se predstavlja u ženskom obliku kao spektakularni novitet brenda "Oceanco". 

Ona je raskošna, ali ne razmetljiva. Samouvjerena, ali ne arogantna. Provokativna, ali ne hvalisava.

"Aeolus" najavljuje novu eru života na pučini. Sa svojim dugim pramcem i superstrukturom okrenutom prema krmi, sastavljenom od tri različita stambena prostora, pruža izuzetno elegantan odnos i osjećaj čiste, prirodom inspirisane modernosti.

Potekavši iz kreativnog uma Džajlsa Tejlora, u saradnji sa "Oceanco" brodogradilišta i dizajnerima enterijera iz "Njord by Bergman Design House", inovativan dizajn "Aeolus" jahte rezonujesa kreativcima, vizionarskim liderima, inovatorima i velikim misliocima, onih koji su svjesni imidža, a istovremeno duboko privatni, koji su motivisani da stvaraju značajne promjene u svijetu, ali žele da ostanu van svjetlosti reflektora.

Elegancija i efikasnost

Aeolus se nalazi na raskrsnici veličanstvene elegancije i strukturne efikasnosti, postižući intrigantnu ravnotežu između ženstvenih oblina i muževne prisutnosti. 

U srcu njenog dizajna je referenca na "J" klasne jedrilice prošlog vijeka, predstavljajući tako apsolutnu harmoniju između okeana i snage vjetra, predstavljajući nam iskustvo na vodi koje nijedna druga jahta ne može ponuditi.

Njen trup lansira dvije dinamične potisne grede prema naprijed, kako bi uokvirile prelijep pogled na more. 

Osjećajte se bliže prirodi dok radite jutarnje vježbe ili se družite na koktel zabavi kada sunce zađe, uživajući u zaista intimnim trenucima i ambijentima. Jedinstvena korist od panoramskog pogleda odnosno pristupa dizajnu trupa "Aeolus" jahte otvara prostor koji je obično zatvoren i namijenjen apartmanima koji su često prazni.

Njene tri jasno definisane, staklom obložene, slojevite palube vas pozivaju da aktivno učestvujete u morskom pejzažu. 

Družite se, budite domaćini, uživajte u svojim privatnim trenucima koje ćete podijeliti samo sa pučinom koja je uvijek na vidiku. 

Polako i bez napora se krećite kroz oblike nalik na kapsule do privatne oaze vlasnika, gdje se ona zaista povezuje sa putnicima kao nijedna druga.

Luksuzni eksterijer i enterijer

Dizajn "Aeolus" jahte ističe njen eksterijer, sa pogledima koji hvataju romansu kretanja na moru. 

Ovi velikodušni prostori eksterijera elegantno su povezani sa enterijerom, podstičući refleksiju i inspiraciju, dok je njena unutrašnjost istovremeno senzualna i vremenski nepromenljiva, organska i održiva, predstavljajući mjesto gdje se umjetnost, tijelo i priroda prepliću.

Veličanstveni, višenamjenski prostori su intuitivno oblikovani kako bi unutrašnjost jahte djelovala gostoljubivo i prostrano, bez ograničavajućih granica. 

Istražujući odnos između forme i prostora, njeni kreatori su je uredili kroz želju za koegzistencijom sa okeanom i pejzažem. Vizuelno, enterijer se manifestuje u spoju tonalnih tekstura i neočekivanih oblika, balansirajući paletu boja koja krase minimalne i maksimalne siluete.

"Aeolus" jahta je odličan izbor ako smatrate da je vaš plutajući dom prirodno, privatno i utočište. Ona ima dovoljno apartmana za vašu porodicu i omiljene goste, istovremeno obezbjeđujući da vaš luksuzni glavni apartman nudi najbolji pogled.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.