MORALNE DILEME

Djevojka putuje svijetom i zarađuje pola miliona eura: Postoji samo jedna caka, mora odraditi ovo

Jedna djevojka je otkrila kako je uspjela spojiti zadovoljstvo i posao – putuje svijetom i plaćaju je za to

Palmar Keli. Instagram

M. Z.

28.9.2023

Možete li zamisliti da u životu samo putujete i neko vam plaća za to? Upravo je to pošlo za rukom Palmar Keli (Kelly, 27).

Njen zadatak je da samo putuje s klijentima svuda po svijetu, a zauzvrat zarađuje do pola miliona eura.

Počela se skidati

Palmar je proputovala svijet, od Las Vegasa do Pariza, i to sa sponzorima koji su plaćali karte za prvu klasu i smještaj, plus hiljade dnevnica.

Kada se počela ovime baviti, živjela je u Njujorku, gdje je studirala na fakultetu dramskih umjetnosti. Iz zabave se počela skidati, a za noć je uzimala i nekoliko stotina eura pa je uvedena u svijet starijih muških sponzora, odnosno izlazaka na sastanke kako bi zaradila dodatni novac. Obično se skida za muškarce od 37 do 45 godina i za nju je to stvar preživljavanja jer nije morala raditi.

U početku bi bila plaćena oko 300 eura po sastanku, ali je ubrzo shvatila da bi mogla podići cijenu. Sada ne prihvata posao za manje od 1.000 eura.

Taj novac je koristila kako bi platila fakultet. Na kraju je zaradila više od 500.000 eura. Nedavno je otputovala na Bahame na krstarenje s muškarcem od 57 godina, gdje su boravili u apartmanu i uživali u zabavnim aktivnostima.

Na krstarenju

- On je nevjerovatan, fin je i pun poštovanja. Bilo je to zabavno kratko putovanje. Tako sam mu zahvalna što je platio ovo - rekla je Palmar, koja trenutno piše scenarij za emisiju o svom životu, gdje će moći gledaocima približiti svoj posao, piše Net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.