BISTE LI SE USUDILI

Zamijeni sijalicu i zaradi 120.000 eura: Zbog jedne stvari malo ko pristane na to

Korisnici društvenih mreža šokirani su saznanjem da ovakva “profesija” postoji

Ova vrsta signalnog tornja nema zaštitne niti transportne sisteme, pa se penjači oslanjaju na konopac i svoju vještinu. TikTok

E. Ag.

28.9.2023

Da li razmišljate o promjeni profesije? Većim primanjima? Onda bi naredna priča mogla da vas zainteresuje.

Odmah da istaknemo da se radi nekoliko dana godišnje, a da je zarada nevjerovatna, oko 120.000 eura. Sve što treba da uradite jeste da zamijenite sijalicu, ali postoji caka.

Najvažnije je da se ne plašite visine, jer se “kancelarija” nalazi na 600 metara visine! Tačnije, riječ je o signalnom tornju, izrazito tanke konstrukcije, na koju se morate popeti, prenosi Telegraf.rs.

Da li ste i dalje zainteresovani? Priča je poznata godinama unazad, ali su korisnici društvenih mreža i dalje šokirani saznanjem da ovakva “profesija” postoji.

@science8888 #usa #science #tiktok ♬ Aesthetic - Tollan Kim

- Ova vrsta signalnog tornja nema zaštitne niti transportne sisteme, pa se penjači oslanjaju na konopac i svoju vještinu - navedeno je na TikTok snimku.

Šta je potrebno za ovakav posao? Ne smijete se plašiti visine i morate biti izuzetno fizički spremni, jer je potrebno tri sata da se popnete na toranj, a još šest sati da siđete, prenosi LadBible.

Da ne zaboravimo i udare vjetra koji dostižu brzinu od 100 km/h.

Na kraju, napominjemo da plača varira u zavisnosti od lokacije, visine tornja i drugih specifičnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.