PROMIJENILA MIŠLJENJE

Penzionerka ostavila milione kućnim ljubimcima, djeci ništa: Iza svega se krije potresan razlog

Priča zvuči iznenađujuće i šokantno, ali starica tvrdi da su razlozi opravdani

Penzionerka na Tajlandu ostavila milione kućnim ljubimcima. Facebook

D. R.

30.1.2024

Neimenovana penzionerka iz Šangaja ostavila je bogatstvo (2,8 miliona dolara) svojim mačkama i psima, a djeci apsolutno ništa.

Prije nekoliko godina, sačinila je testament i novac podijelila između nasljednika (ima troje djece). Međutim, promijenila je mišljenje i “obradovala” kućne ljubimce.

Priča zvuči iznenađujuće i šokantno, ali starica tvrdi da su razlozi opravdani. Navodi da je djeca nikada ne posjećuju, ili brinu o njoj kada je bolesna, prenosi Telegraf.

Ona dodaje da je nasljednici rijetko kontaktiraju, pa je imovinu ostavila kućnim ljubimcima koji su uvijek uz nju. Ne samo da je obezbijedila svoje pse i mačke, već i njihove potomke.

Kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno životinjama, ali se ona snašla. U dogovoru s advokatom bogatstvo će prepustiti jednoj veterinarskoj klinici, koja će brinuti o ljubimcima.

Priča je dirnula u srca miliona Kineza, od kojih se veliki broj saosjeća s njenom situacijom. Tamošnji zakoni čak kažnjavaju djecu koja zanemare roditelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.