MALDIVI

Hilton Amingiri: Raj na zemlji nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu

Ovo remek - djelo arhitekture oduzima dah svojom veličinom

Mjesto za uživanje. Instagram

Z. K.

1.5.2024

U samom srcu Maldiva, na vještačkom otoku koje izranja iz tirkiznih voda, leži Hilton Amingiri, mjesto za savršen odmor! Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

Dovoljno blizu da se osjeti pulsiranje glavnog grada, a ipak dovoljno daleko da zadrži mir i tišinu, Hilton Amingiri pruža jedinstvenu kombinaciju pristupačnosti i privatnosti. Iako je blizu aerodroma Velana, rijetki su trenuci kada ćete osjetiti da vam išta (osim beskrajnog plavog mora i neba) narušava osjećaj intimnosti i izolacije. Nije ni čudo što svi koji dođu na ovaj otok dobiju osjećaj da se nalaze u ličnom raju.

Ovo remek - djelo arhitekture oduzima dah svojom veličinom, okruženo kilometrima bijelih plaža koje pozivaju na istraživanje. Šetnje pješčanim stazama, ljuljanje palmi, drvene palube koje mame na opuštanje, i krovovi od kokosove slame koji obećavaju hladovinu – svaki detalj odiše čarima tropskog raja.

Dok šetate, osjećate se kao da ste zakoračili na snimanje nekog tropskog filma, što će zadovoljiti one koji vole poznato, dok će drugima pružiti dozu ekskluzivnosti. Usluga u Hilton Amingiriju radi kao dobro podmazana mašina, a internacionalno osoblje sa osmjehom na licu brine da svaki gost bude zadovoljan.

Na raspolaganju su vam menadžeri specijalizovani da unaprijede iskustvo gostiju, raspoređeni u svakoj vili, spremni da organizuju časove umjetnosti, sportske aktivnosti poput tenisa ili odbojke na pijesku, besplatne časove joge uz zalazak sunca ili čak školu koktela.

Nemotorizovani vodeni sportovi su besplatni, a ronilački centar je među najboljima na Maldivima, što obećava nezaboravna iskustva u podvodnom svijetu. Sa 111 vila različitih veličina, Hilton Amingiri pruža izbor od početnih vila iznad vode do raskošne predsjedničke rezidencije na plaži sa čak šest spavaćih soba.

Svaka vila odiše luksuzom i udobnošću, sa atraktivnim detaljima, privatnim bazenima i otvorenim palubama koje pružaju spektakularne poglede na okolinu. Restorani ovog odmarališta zadovoljavaju najistančanije ukuse, nudeći raznovrsne i rafinirane specijalitete.

Origin je mjesto gdje možete uživati u svježim maldivskim morskim plodovima, dok se u Edenu možete opustiti uz šampanjac i džin. Svaki zalogaj će biti putovanje za vaše čulo ukusa, obećavajući gastronomski užitak koji ćete dugo pamtiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.