ITALIJA

Roma Imperiale: Utočište mirne usamljenosti na par koraka od plaže

Smještena usred bujnih vrtova, drevnih borova i živopisnog cvijeća

Dašak Italije u predivnoj vili. Instagram

Dž. R.

3.5.2024

Ovu sezonu se ponovo otvara vila Roma Imperiale koja svojim gostima nudi esencijalni italijanski odmor kao ikona bezvremenske elegancije.

Utočiste mira

Smještena usred bujnih vrtova, drevnih borova i živopisnog cvijeća, Roma Imperiale nudi utočište mirne usamljenosti samo nekoliko koraka od zlatnog pijeska i spokojnih okeana. 

Sa 31 pažljivo dizajniranom sobom i apartmanom, vila odražava suštinu la dolce vite, pozivajući goste da uspore i potpuno urone u „vita fortemarmina“, način života Forte dei Marmi.

Umjetničko naslijeđe

Svaka soba i apartman u Villa Roma Imperiale je svjedočanstvo raskoši i udobnosti, sa krevetima sa baldahinima, privatnim balkonima i bibliotekama za trenutke opuštanja. 

Sa besprijekornim pristupom kultnoj ulici Via dell’Amore, gosti mogu da učestvuju u obilascima sa vodičem kako bi istražili romantično predanje koje prožima ovu ulicu, dodajući dodatni sloj čarolije boravku.

Izvan granica Vile Roma Imperiale, Forte dei Marmi nudi bogato iskustvo za pronicljive putnike. Od ležernih rundi golfa u obližnjem golf klubu Versilia do lijenih dana provedenih u renomiranim klubovima na plaži, postoji nešto za svaki hir. 

Za one koji cijene kulturu, obližnji gradovi Pjetrasanta i Luka nude uvid u bogato umjetničko naslijeđe Toskane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.