BRZO I JEDNOSTAVNO

Pet sastojaka za krompir iz rerne kome ćete se vraćati

Ne zahtjeva pretjerano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isječete i začinite

Sa ovim povrćem nema greške, jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti. Printscreen

E. A.

25.1.2023

Krompir može da se jede i kao prilog, glavno jelo, ali i kao supa.

Sa ovim povrćem nema greške, jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti. Naš prijedlog je krompir pečen u rerni. Ne zahtjeva pretjerano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isječete i začinite kao što piše u nastavku teksta.

Zatim ga ispecite i eto odličnog priloga uz meso, ribu...

Sastojci:

1 kg krompira

2-3 kašike palente

1 kašičica bijelog luka u prahu

1 grančica svježeg ruzmarina

2 kašičice slatke paprike

maslinovo ulje

Priprema:

Krompir ogulite i isijecite po želji, pa posolite, pospite palentu, bijeli luk u prahu, slatku papriku i ruzmarin. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine sa krompirom. Stavite na pleh obložen pek papirom i još malo nauljite. Zatim pecite u rerni 45-60 minuta na 200°C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.