PROBAJTE

Tortilja trend je novi gastro hit koji je postao viralan

Najbolje od svega je što tortilju možete napuniti svim mogućim kombinacijama sastojaka

Tortilja na drugačiji način. Screenshot/TikTok

E. Ag.

3.2.2023


Viralni gastro trendovi dođu i prođu, no neki se zadrže dovoljno dugo da iz trenda prerastu u nešto što uđe u masovnu upotrebu. 

U čemu je fora s ovim gastro trendom? Uzmete tortilju i nožem napravite prorez po sredini. Zatim svaki kvadrat tortilje napunite drugačijim sastojcima i presavijete jedan preko drugoga tako da dobijete oblik trokuta, slično načinu na koji servirate palačinke. Posljednji korak je da tortilju lagano zapečete u tosteru.

Neki su je uporedili s klub sendvičem koji se sastoji od nekoliko spratova hljeba između kojih se stavljaju razni sastojci.

Pogledajte postupak.

@simplefood4you Had to try this🤩#tortillatrend#trend#tiktoktrend#trending#recipe#cooking#foodie#foodtiktok#mat#food#fördig#fördigsverige#fyp ♬ Baby Work It - Your Favourite Garçon

Najbolje od svega je što tortilju možete napuniti svim mogućim kombinacijama sastojaka (sir je obično jedan od njih), no ipak nemojte pretjerivati s količinom. Ako stavljate sir, pustite da se otopi, a dobar dodatak svemu bit će neki umak. Za još bolji rezultat, prije nadjeva praznu tortilju malo zagrijte na tavi.

@foodies We have a winner 😩🔥 #foodies (via @simplefood4you ♬ Baby Work It - Your Favourite Garçon
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.