IDEJE

Džejmi Oliver ima recept za savršene proljetne palačinke

Zdrave i zelene proljetne palačinke odličan su izbor za lagani popodnevni zalogaj, večeru ili slani doručak

Proljetne palačinke. Printscreen

M. Z.

7.5.2023

Tražiš li zanimljiv i drugačiji, ali jednako ukusan popodnevni zalogaj ili kiselkasti i slani doručak, na pravom si mjestu jer ko je rekao ili izmislio zakon o tome da palačinke uvijek moraju biti slatke? Ova proljetna verzija po receptu slavnog britanskog chefa i TV zvijezde Džejmija Olivera (Jamie) odlična je ideja u tom slučaju.

Ovim palačinkama možeš dodati razne namirnice po svojem izboru, a u recept koji ti donosimo one su u kombinaciji sa svježim sirom i salatom od avokada i rajčice. Svakako preporučujemo da probaš i tu verziju!

Proljetne palačinke

Sastojci

1 avokado

340 g cherry rajčica

100 g špinata

3 mlada luka

1 limeta

ekstra djevičansko maslinovo ulje

1 veliko jaje

125 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

230 mL mlijeka

250 g svježeg zrnatog sira

umak po želji

Priprema

Posoli, očisti, oguli i sitno nareži avokado. Rajčice operi i nareži na četvrtine te zatim zajedno s avokadom stavi u salatnu zdjelu te im dodaj četvrtinu špinata. Nasjeckaj i dodaj zatim mladi luk i prelij sve sastojke sokom od jedne limete. Zatim dodaj žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začini solju i paprom, dobro promiješaj te stavi na stranu.

Jaje razmuti u blenderu, dodaj brašno, mlijeko, preostali špinat i prstohvat soli i papra, a zatim blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Na srednje jaku vatru stavi veliku tepsiju, namaži ju s malo maslinovog ulja, a zatim ulij u nju tanki sloj tijesta.

Peci oko dvije minute ili dok lagano ne poprimi zlatnu boju, a zatim prebaci na tanjur za posluživanje i ponovi sve dok imaš tijesta.

Prije posluživanja na svaku palačinku dodaj malo sira, salatu od avokada i rajčice te umak po želji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.