MLJAC

Isprobajte ovaj Nutella cheesecake za koji vam ne treba rerna

Nutella cheesecake spaja najbolje iz oba svijeta – slatku čokoladu i osvježavajući sir

Ukusno i fino. Printscreen

M. Z.

4.6.2023

Dolaze vam gosti za vikend, a vi ne znate šta pripremati? Donosimo vam recept za najukusniju kombinaciju za koju vam ne treba rerna. Nutella cheesecake spaja najbolje iz oba svijeta – slatku čokoladu i osvježavajući sir. Ovaj kolač The Cooking Foodia savršen je desert za tople dane koji su pred nama, a vaši će gosti sigurno tražiti komad više.

Sastojci

280 grama čokoladnog keksa (može i običnih)

100 grama maslaca

300 grama krem sira

85 grama šećera u prahu

180 grama Nutelle

1 kašičica ekstrakta vanilije

1 kašika kakao praha

Za glazuru:

30 grama vrhnja za šlag

200 grama Nutelle

Upute

1. Sameljite keks dok ne dobijete smjesu komadića.

2. Otopite maslac i prelijte ga preko keksa. Još jednom sve zajedno sameljite.

3. Smjesu stavite u kalup za torte i utisnite kašikom ili prstima. Ostavite u frižideru dok pripremate kremu.

4. U posudu stavite krem sir i šećer u prahu te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

5. Dodajte Nutellu u smjesu i nastavite s miksanjem dok se sve ne sjedini.

6. U smjesu dodajte ekstrakt vanilije i prosijani kakao prah te opet miksajte.

7. Izvadite kalup iz frižidera te prelijte smjesu preko podloge od keksa. Vratite u frižider na najmanje 6 sati.

8. U zdjelu stavite 200 grama Nutelle.

9. Zagrijavajte na šporetu vrhnje za šlag dok ne zakipi te ga zatim prelijte preko Nutelle. Pustite da odstoji 1-2 minute te umiješajte sve zajedno. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko ranije pripremljene torte.

10. Ostavite u frižideru 2 sata i poslužite. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.