SVAŠTA

Ovo je najčudnija hrana koja se prodaje na eBayu, za 99 centi do 10 hiljada dolara

Jeste li ikada pomislili kako bi komadić čipsa koji ste upravo krenuli pojesti mogao vrijediti stotine eura samo zato što je neobičnog oblika

Hrana eBay - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
M. Z.

9.6.2023

Jeste li ikada pomislili kako bi komadić čipsa koji ste upravo krenuli pojesti mogao vrijediti stotine eura samo zato što je neobičnog oblika? Internetska aukcijska kuća eBay već je neko vrijeme tržnica na kojoj ljudi prodaju hranu oblikovanu u različite predmete, životinje ili logotipe. Ovo su neki od najluđih i najbizarnijih prehrambenih proizvoda koji se ondje prodaju.

Nikeov logo

Komadić žitarica Cinnamon Toast Crunch oblikovan kao Nikeov logo

Ako ste ljubitelj sportskih marki i pretjerano slatkih žitarica, ovaj će vas komad sigurno oduševiti. Cijena je prava sitnica, 2.000 dolara ili otprilike 1.870 eura. Trgovac ne prihvata povrat robe, a nalazi se u Kaliforniji.

Dva Cheetosa u obliku dinosaura ili čudovišta iz Loch Nessa

Zaboravite na plastične igračke dinosaura, ovaj par Cheetosa može biti vaš za samo deset hiljada dolara, odnosno otprilike 9.350 eura. Trgovac se nalazi u američkoj saveznoj državi Njujork, a aukcija je otvorena još samo koji dan.

Valoviti čips od krompira u obliku srca

Ovaj čips je nedavno prodan na eBayu za otprilike dva eura, ne uključujući poštarinu.

Klasični čips Lay's u obliku srca

Ako ste ljubitelj klasičnog čipsa i romantičnih gesta, ovaj bi komad mogao biti savršen izbor za vas. Prodavač se nalazi u američkoj saveznoj državi Idaho, ne prihvata povrat kupljene robe, a cijena komadića čipsa iznosi nešto malo manje od 47 eura bez poštarine.

Narandžasti komadić piletine u obliku morskog konjića

Ovaj se komadić piletine prodavao za 500 američkih dolara, ali je aukcija u ponedjeljak završila bez ijedne ponude.

Mrkva u obliku hlača

Ovaj impresivni komad mrkve se prodavao za samo 99 američkih centi, ali je aukcija završila 2. juna, i to neuspješno.

Krompir u obliku srca

Ovaj krompir u obliku srca bio bi savršen izbor za pripremu tradicionalnih ličkih pola, dodajući romantični dodir ovom klasičnom hrvatskom jelu. Prodavao se za 3.000 američkih dolara, ali je aukcija završila prije nekoliko dana, i to bez ponuda.

Tortilja-čips u obliku ruže

Kome treba pravo cvijeće kada možete imati Dorito koji podsjeća na deformiranu ružu? Nažalost, ni ovaj Dorito nije kupljen. Aukcija je završila bez ponuda, iako je cijena bila samo 100 američkih dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.