LJEPOTA I NJEGA

Kako bezbolno i uspješno koži vratiti mladost

Mlađi i ljepši izgled danas je moguće postići i bez estetske hirurgije, pomoću najnovijih kozmetičkih tretmana

Veoma je bitna priprema kože. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

4.12.2018

Mezoterapija bez igala jedna je od najsavrmenijih neagresivnih metoda podmlađivanja, bezbolna je i ne stvara podlive. Zasniva se na Skeyndor tehnoligiji za čije otkriće su dva švajcarska naučnika dobila Nobelovu nagradu.  

Tretmani mezoterapije rade se sondama bez igala i za kratko vrijeme postiže se lifting efekat na cijelom licu, vratu i dekolteu, a naročito na dijelovima gdje su bore najvidljivije i najdublje.

Veoma bitan dio tretmana su preparati koji se nanose na kožu, a napravljeni su na bazi sastojaka koji su njen sastavni dio. Ovaj tretman daje dobre i brze rezultate prije svega zato što omogućava duboko prodiranje aktivnih sastojaka direktno u ćeliju kože.

Izbor tretmana je veliki:

* Global lift tretman je najnoviji i zasnovan je na pro genu koji odlaže starenje kože. Poboljšava funkciju ćelija sa usporenim metabolizmom, a na to najviše utječu preparati napravljeni od tri aktivne supstance. Pro-gen tehnologija se bazira na najuspješnijim supstancama za podmlađivanje zbog kojih je i nagrađena u Barseloni 2012. godine.

* Korektivni lifting je veoma jak tretman sa posebnim djelovanjem na bore. U tretmanu se koristi paleta proizvoda koji tretiraju duboke bore i smanjuje njihovu izražajnost. Bore se polako pune tokom određenog broja tretmana, potpuno neagresivno. Svaki segment tretmana ima posebno pakovanje koje se otvara tokom rada.

* Mezofiler tretman sadrži serum koji učvršćuje tonus lica, vrata i dekoltea. Aktivni sastojci podržavaju ćelijsku komunikaciju i stimuliraju elemente koji čine matricu kože - elastin kolagen i hijalurunsku kiselinu. Bore se popunjavaju iznutra, a ovaj tretman idealan je za stariju kožu, kao i za kožu oštećenu od sunca.

* Hidrofiler tretman radi se sa serumom za popunjavanje bora. Ovaj tretman treba raditi i preventivno jer povećava i zadržava tečnost. S obzirom na to da se aktivne supstance postepeno oslobađaju, konačni rezultati vidljivi su u roku od 28 dana.

* Mezolift tretman radi se u dvije faze, na mikro i makro nivou, pa se tako dobija dubinski i površinski lifting. Na makro nivou ublažavaju se bore i omekšava tekstura kože, a stimuliranjem fibroplasta i aktiviranjem kolagenske sinteze stvara se lifting efekat. Na mikro nivou radi se mezobrajt tretman sa vitaminom C koji daje blistavost koži, ublažava hiperpigmentaciju, stimulira kolagen, jača tonus i aktivira prirodnu odbranu kože.

* Platinijum tretman koristi se za njegu i izbjeljivanje tamnih podočnjaka, opuštenih kapaka i protiv starenja usana. Na ovom nivou zasniva se i tretman na bazi stem ćelija, biljnih matičnih ćelija koje regeneriraju tkivo na ćelijskom nivou.

Da bi efekat ovih tretmana bio potpun, veoma je bitna priprema kože:

1. Sve nečistoće i masnoće sa lica, vrata i dekoltea uklanjaju se specijalnim gelovima.

2. Potom se četkicom radi blagi piling koji skida površinski orožali sloj kože i tako omogućava dubinsku njegu.

3. Zatim se na lice, vrat i dekolte nanose voćne kiseline koje regeneriraju kožu i pripremaju je za sljedeću fazu tretmana. One sadrže sve minerale i vitamine koji su potrebni za revitalizaciju kože.

4. Kada se skinu voćne kiseline nanose se fileri koji sadrže kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu. Pripremaju se neposredno prije stavljanja, a sastoje se od seruma i koktela u vidu kreme. Nanose se na cijelo lice, vrat i dekolte laganim pokretima.

 Četiri faze rada

Na aparatu Skeyndor rade se četiri faze koje su dio svakog od ovih tretmana, a izbor se pravi u zavisnosti od potreba, godina i tipa kože.

* Aktiviranje je prva faza u kojoj se stimuliraju ćelije da bi primile sastojke iz preparata. Ona povećava vaskularizaciju kože za bolje i ravnomjernije raspoređivanje sastojaka. Da bi se svaka ćelija probudila i aktivirala, radi se brzim pokretima nekoliko minuta.

* Hidroelektroforeza je druga faza u kojoj se putem struje omogućava prolazak preparata u vodenom rastvoru u unutrašnjost kože. Traje 10 minuta, a tretiranje kože je potpuno bezbolno.

* Elektroporacija je najvažnija faza, a cilj joj je uvećati propustljivost ćelijske membrane i tako otvoriti prolaz ka ćeliji. U njoj se stvara magnetno polje i pulsna struja koja stiže u najdublje dijelove kože.

* Krioelektroforeza je posljednja faza u kojoj se hlađenjem ćelija zatvara, a tako se i svi sastojci iz preparata zadržavaju u koži.

Važno je napomenuti da se tog dana kada se radi tretman ne treba izlagati suncu, nije poželjno prati kosu i umivati se toplom vodom, jer putem toplote sve ove supstance koje su unijete u toku tretmana mogu izaći iz ćelije kože.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.