ZDRAVLJE

Novak i Jelena ga preporučuju: Ovaj napitak očistit će vaše tijelo od teških metala

Životna sredina, razni industrijski faktori, hrana koju unosimo, zagađen zrak – sve su to faktori koji doprinose „heavy metal“ problemu

Novak i Jelena Đoković. Printscreen

M. Z.

9.5.2023

Kada se teški metali nagomilaju u našem organizmu, pretvaraju se u toksine koji mogu da izazovu neželjene efekte. Životna sredina, razni industrijski faktori, hrana koju unosimo, zagađen zrak – sve su to faktori koji doprinose „heavy metal“ problemu, koji može da izazove glavobolju, mučninu, umor, ali i da ostavi ozbiljnije posljedice.

Nekoliko sastojaka

Popularni ''Medical Medium'', guru zdravlja kome Novak i Jelena Đoković najviše vjeruju, ima jednostavno rješenje. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i blender da biste sami napravili savršeno sredstvo za detoksikaciju, smuti koji će vas začas osloboditi teških metala, piše Hello magazin.

Sastojci: 2 banane, 2 šolje divljih borovnica, šolja peršuna, šolja soka od pomorandže, kašičica ječmene trave u prahu, kašičica praha od spiruline, manja šaka crvene dulse alge u prahu, opciono: voda ili kokosova voda ili svježi sok od pomorandže.

Sve u blender

Stavite sve u blender i mutite najjačom brzinom da dobijete ujednačenu smjesu. Ako ne volite da smuti bude previše gust, dodajte malo vode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.