SAVJETI

Bez operacija do savršene veličine grudi

Ilustracija

Espresso.rs

8.8.2018

Velike grudi su simbol ženstvenosti, ali šta ako niste obdareni, a implantati ne dolaze u obzir, u nastavku vam donosimo prirodno rješenje i nekoliko načina pomoću kojih možete povećati grudi.

Ishrana  

Jedan od načina kao prirodno povećati grudi jeste da jedete hranu bogatu fitoestrogenima. 

To su sljedeće namirnice:

mljeveni lan 
soja i proizvodi od soje 
mahunarke (grah, grašak, boranija) 
sjemenke (suncokret, susam) 
leblebije
kukuruz
bijeli luk
ovsene pahuljice
orašasti plodovi (kikiriki, bademi, indijski orah)
povrće kao što je kupus, karfiol, kelj, brokoli

U isto vrijeme treba da smanjite unos hrane koja potiče proizvodnju testosterona, odnosno muškog spolnog hormona.

Dakle, smanjite čips, krekere, začinjenu hranu, bijelu rižu, hranu bogatu ugljenim hidratima.

Biljni preparati 

Ako govorimo o biljnim preparatima koji su namijenjeni isključivo ženama, onda vas neće zaobići piskavica za rast grudi, bilo da tražite način kako povećati grudi prirodno, bilo da tražite lijek za olakšavanje tipičnih ženskih tegoba vezanih za ciklus i period prije i poslije njega.

Osim pisakvice, preporučuje se korijen sladića, a tu je i komorač koji se često savjetuje ženama koje doje zbog velike količine fitoestrogena.

Također se u posljednje vrijeme preporučuju proizvodi na bazi hmelja.

Vježbe

Jedan od načina na koji su efikasne jeste taj što vježbanje stimulira hormon ljudskog rasta, a već smo rekli da on ima ulogu u rastu svih organa u našem tijelu.

To ne znači da treba da počnete da se iscrpljujete vježbanjem da biste ga stimulirali. Za rast nam je isto tako potreban i odmor. Ipak, sam odmor bez stimulacije rasta nema nikakav efekt, pa su zato vježbe neophodne.

Osim toga, vježbama možete ojačati grudne mišiće. Ali to je samo podloga i ona neće povećati sloj masnih naslaga. Ona može da izdigne vaše grudi malo, ali neće učiniti vaše poprsje znatno bujnijim, a još manje od ničega napraviti nešto. Vježbe su odlične za zatezanje grudi i njihovu čvrstinu, a i to je jedna od odlika lijepih grudi pa nemojte preskočiti ovaj metod kao beskoristan.


Tjelesna težina

Ovo je siguran i provjeren način.

Pritom ne želite da imate salo na stomaku, već u grudima. Iako možda vjerujete da konzumiranje masti može biti štetno po vas, činjenica je da su one neophodne za normalno funkcioniranje organizma.

Samo treba imati na umu sljedeće:

To podrazumijeva da unosite nezasićene masne kiseline kao što su one dobivene iz maslinovog ulja, orašastih plodova, a dobar izvor ovih masti su i jogurt i avokado.

Pustite ih na slobodu

Iako se smatra da je važno nositi grudnjak kako bi podržao grudi i spriječio njihovo opuštanje, ali i zbog različitih estetskih momenata, povremeno ih ipak pustite da se slobodno kreću.

Nemojte spavati s grudnjakom, a ako baš namjeravate da povećate grudi prirodnim putem, povremeno preskočite njegovo nošenje danju.

I na kraju, strpljenje je ključ uspjeha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.