PROPUSTI

Stanari u ulici Kolodvorska još dugo će čekati na novi objekt: Garaža nije izgrađena jer su projektanti 'promašili' gabarite

Piše: F. SABLJICA

Foto: Planirana lokacija garaže: Projektanti crtali garažu na tuđem zemljištu


Stanari zgrada ulice Kolodvorska, koja se nalazi prekoputa Hitne pomoći KS, još dugo će čekati na rješavanje problema parkiranja. 

Greška u crtanju

  • Fišo: Greška prilikom crtanja | Koldžo: Nisu malo pogriješili

    Fišo: Greška prilikom crtanja | Koldžo: Nisu malo pogriješili


Izgradnja podzemne garaže, naime, bila im je obećana početkom 2018. godine, a kako trenutno stvari stoje, od projekta još zadugo neće biti ništa. Tako će i dalje svakodnevno muku mučiti gdje parkirati vozilo.

Sve je zapelo, kako saznaje „Dnevni avaz“, u projektiranju idejnog rješenja garaže, koje je davno trebalo biti završeno.

- Ispostavilo se da su stručnjaci iz Zavoda za izgradnju KS, koji rade na idejnom projektu, ''promašili'' gabarite garaže. Projektanti su "malo" pogriješili prilikom crtanja rješenja, iako su imali građevinsku situaciju pred sobom - potvrdio nam je Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS.

Ponašanje projektanata naljutilo je i novosarajevskog načelnika Nedžada Koldžu.

- Oni nisu samo malo promašili gabarite. Garažu su ucrtali na dijelu koji uopće nije bio općinski i za koji nisu riješeni imovinski odnosi - istaknuo je Koldžo.

Zemljište Općine

Inače, zemljište za garažu dala je Općina, a Ministarstvo saobraćaja oko 4.000.000 KM, koliko je potrebno za izgradnju. Inače, garaža bi trebala imati dvije etaže sa 230 parking mjesta, a kada će biti izgrađena, nisu mogli potvrditi ni načelnik Koldžo ni ministar Fišo.

Brojke:

- 4.000.000 KM košta izgradnja garaže

- 230 planiranih parking mjesta

NA VRH

Podijeli članak na