NOGOMET

Ovo je kraj: Jedan od najboljih napadača svijeta u protekloj deceniji zbog povrede završava karijeru

Avaz.ba

5.9.2017

Robin van Persie (34), najbolji strijelac holandske reprezentacije u historiji, vratio se u ekipu 'oranja' nakon dvije godine pauze. No, na treningu je ozlijedio ligamente koljena i čeka ga operacija...

Igrao je Robin van Persie u karijeri za Feyenoord, Arsenal, Manchester United i Fenerbahče. Za 'topnike' je u 277 utakmica zabio 132 gola (od 2004. do 2012.), te je potom na poziv sir Alexa Fergusona prešao na Old Trafford.

Manchester United je za legendu Arsenala platio čak 26 miliona eura odštete, a on je u 105 utakmica zabio 58 golova (od 2012. do 2015.). Posljednje dvije sezone je u Turskoj, u momčadi Fenerbahčea (82 utakmice, 36 golova), no u ovom je trenutku upitno hoće li ikada više zaigrati.

Naime, Van Persie se nakon dvije godine pauze vratio u reprezentaciju Holandije (najbolji je strijelac 'oranja' svih vremena, odigrao je 101 utakmicu i zabio 50 golova!) kako bi pomogao da se plasira na SP u Rusiji 2018. godine. Nažalost, njegov je povratak obilježila teška povreda zbog koje je nastavak njegove karijere neizvjestan.

Činjenica je kako ga tokom karijere povrede nisu mazile, no sada je obnovio povredu ligamenata koljena, čeka ga operacija i najmanje godinu dana oporavka. S obzirom na to da je u 34. godini života lako bi se moglo dogoditi da 'leteći Holandez' objavi kako odlazi u penziju...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.