NOGOMET

Falkao spasio Monako poraza

AFP

Piše: S.Me.

16.1.2018

Susret 21. kola francuske lige igran na stadionu "Stade Louis II" između Monaka i Nice završen je neriješenim rezultatom 2:2.

Monako veliku biutku vodi za Ligu prvaka sa Marsejom i Lionom, tako da su domaćinu bili neophodni bodovi iz ovoga susreta.

Bio je to meč pun preokreta, ali je ipak domaćin u posljednjim trenucima došao do boda.

Monako je dobro otvorio utakmicu i nametnuo je svoju igru u prvom poluvremenu, gdje su sve to krunisali golom u 33. minuti a strijelac je bio Adama Dijakabi (Diakhaby). Monako je zadržao prednost do kraja prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju sliku na terenu jer su gosti uspjeli preokrenuti rezultat i to golovima Marija Balotelija (Mario Balotelli). Prvo gol za Nicu, Baloteli je postigao u 47. minuti a drugi u 68. minuti.

Ipak prava drama se odvila pred sami kraj susreta. Domaćini su bili u jeku napada i u 92. minuti susreta Falkao (Falcao) se dobro snašao u jednoj gužvi u šesnestercu protivnika i bukvalno "utrpao" je loptu u gol.

Monako je sa ovim bodom zauzeo treće mjesto sa 43 osvojena boda, dok je Nica šesta sa 31 bodom u dosadašnjem toku prvenstva.

U prethodno završenim susretima Bordo je kući poražen od Kana rezultatom 2:0, dok je Marsej kao domaćin pobjedio Strazbur 2:0.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.