NOGOMET

Senad Lulić za Avaz Sport: Bila bi mi čast sjesti s Prosinečkim, ali neću promijeniti odluku

M. DAUTBEGOVIĆ

9.3.2018

Senad Lulić, kapiten Lacija, neće povući svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Avaz Sport.

Selektor BiH Robert Prosinečki najavio je ranije kako želi vratiti Lulića u nacionalni dres, te je otputovao i za Rim, kako bi s prvotimcem Lacija obavio pregovore.

Međutim, do sastanka nije došlo, a Lulić kaže kako od svoje odluke o povlačenju iz reprezentacije neće odustati.

- Vidite, ja sam iz medija saznao da Prosinečki, novi selektor "Zmajeva", želi razgovarati s Vedom (Vedad Ibišević op.a.) i sa mnom. Ipak, mene do ovog trenutka niko nije zvao, ni Prosinečki ni iz Saveza - kaže Lulić za Avaz.ba.

- Da se razumijemo, bila bi mi čast sjesti s osobom kakva je Robert Prosinečki. Međutim, ni to, niti bilo šta drugo neće i ne može promijeniti moju odluku o povlačenju - kategoričan je Lulić.

Brzonogi veznjak posebno je želio istaknuti kako mu ne pada na pamet da se putem medija prepucava s nekim.

- S nekih strana dobio sam informacije da sam ja trebao nazvati Prosinečkog i da to nisam učinio. Zadnje što želim jeste da se o meni stvori neka pogrešna slika u javnosti. Nisam nikad bio bahat i neću biti ni sad, pogotovo ne prema selektoru moje države i igračkoj legendi kao što je Prosinečki. Ne, nema govora. S njim (Prosinečkim op.a.) ću sjesti kad god treba, ali, ponavljam, moja odluka o povlačenju iz reprezentacije je konačna - zaključio je Lulić u razgovoru za Avaz Sport.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.