ZENICA

Hurem: Rusija i Engleska favoriti, ali borit ćemo se za bodove

Fena

2.4.2018

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici obavila prvi trening za domaće susrete protiv selekcija Rusije i Engleske, 5. i 10. aprila, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Selektorica Samira Hurem na pres konferenciji je kazala da naš tim očekuju dvije veoma teške utakmice u kojima ekipe Rusije i Engleske imaju uloge favorita.

- Mi smo spremni za ove susrete. Dobro smo analizirali sebe nakon utakmice s Velsom, a odigrali smo i neke prijateljske utakmice. Ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore, dok je meč s Hrvatskom prekinut zbog loših uvjeta za igru, ali smo i tada bili bolji od našeg protivnika. To nam je nekako vratilo vjeru nakon poraza od Velsa koji nam je teško pao. Vratili smo samopouzdanje i sada ekipa jedva čeka predstojeće utakmice. Dat ćemo maksimum, boriti se za bodove i uraditi sve da to uspijemo - kazala je Hurem.

Ona je dodala da je selekcija Rusije već sinoć stigla u BiH što dovoljno govori koliko ozbiljno pristupaju ovom susretu.

- Radili smo dobru pripremu i analizu njihovih utakmica i pružit ćemo maksimum. Grupa je teška, ali vjerujemo da ćemo uz domaću publiku prikazati dobru igru protiv Rusije i nadamo se bodovima - rekla je Hurem.

 Oba susreta igrat će se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Meč s Ruskinjama je 5. aprila u 16 sati, dok će se najbolje bh. nogometašice s Engleskom sastati 10. aprila, također u 16 sati.

U dosadašnja tri susreta u Prvoj kvalifikacionoj grupi nogometašice BiH su u gostima pobijedile Kazahstan sa 2:0, dok su poražene od Engleske 4:0 i Velsa 1:0.

Na tabeli vodi Vels s 10 bodova, druga je Engleska s devet, treća je BiH s tri, četvrta Rusija s jednim bodom, dok je Kazahstan bez bodova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.