MUNDIJAL 2018

Atletiko ne želi da Vrsaljko igra polufinale Svjetskog prvenstva

AFP

Index.hr

10.7.2018

Šime Vrsaljko, nezamjenjivi desni bočni Hrvatske na SP-u, na četvrtfinalnoj utakmici protiv Rusije povrijedio je koljeno lijeve noge, zbog čega je zamijenjen u produžecima. 

Upitan je njegov nastup protiv Engleske u polufinalu sutra od 20 sati. 

Vrsaljko je na SP-u odigrao četiri od pet utakmica Hrvatske. Propustio je samo posljednji meč u skupini protiv Islanda, kada je selektor Dalić ionako izveo rezervnu momčad.

Protiv Nigerije i Argentine odigrao je svih 90 minuta, protiv Danske 120, a s Rusijom bi, također, ostao na terenu do kraja produžetaka da ga zbog povrede nije morao zamijeniti Ćorluka. Ali u 97. minuti morao je iz igre.  

Engleski i španski mediji pišu da Dijego Simeone (Diego Simeone), trener Vrsaljkova kluba Atletiko Madrida, insistira da desni bek ne igra za Hrvatsku u polufinalu zbog rizika od pogoršanja povrede koljena koje je već jednom teško stradalo. 

U martu prošle godine Vrsaljko je teško povrijedio ligamente lijevog koljena igrajući za Atletiko, zbog čega je prisilno pauzirao četiri mjeseca.

Španski mediji jučer su pisali da će Vrsaljko propustiti utakmicu s Engleskom. Ali on želi igrati. Konačnu odluku donijet će selektor Dalić. 

Ako Vrsaljko ne bude mogao igrati, njegovo mjesto preuzet će stoper Domagoj Vida, dok će kao srednji branič od početka igrati Vedran Ćorluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.