ITALIJA

Legendarni Toti otkrio bi li se vratio u Romu i čime se sada bavi

Nedavno postigao dogovor s menadžerskom agencijom iz Londona

Toti: Romina ikona. AFP

J. A. / Avaz Sport

22.11.2019

Bivši kapiten Rome Frančesko Toti (Francesco Totti) poručio je da za sada nema namjeru da se vrati u Romu. Nekadašnji reprezentativac Italije je nedavno postigao dogovor s menadžerskom agencijom iz Londona "Stelar Grup", čiji su klijenti Garet Bejl (Gareth Bale) i Adam Lalana (Lallana).

Toti želi da otvori ogranak agencije u Rimu, a u međuvremenu je dao intervju za jedan italijanski radio u kojem je pričao i o aktuelnom stanju u Romi. Kada su ga pitali bi li se vratio da radi u klubu s Olimpika, rekao je da to ne bi uradio. 

Kada krenem jednim putem, obično završim istim. Kada bi me sada neko pitao da se vratim u Romu, to bi me stavilo u tešku poziciju, ali odgovorio bih negativno jer želim da poštujem svoju odluku da krenem ovim putem. Želim da iskustvo prenosim na mlađe igrače - rekao je Toti. 

Posljednjih dana u Italiji se priča dosta o tome kako teksaški milijarder Den Fridkin (Dan Friedkin), glavni čovjek za "Toyotu" u SAD, želi kupiti akcije Rome. Došlo je i do sastanka njegove delegacije s prvim čovjekom Rome Džejmsom Palotom (James Pallota).

Ne znam hoće li ti Amerikanci doći, imam sumnje u sve to, jer kada neko stavi svoje prste na Romu, teško mu je da je pusti. Znam to dobro, ali nadam se zbog svih navijača Rome kojima i sam pripadam da će predsjednik i svi u klubu učiniti sve da osvojimo trofeje - rekao je Toti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.