OTKRIVAMO

Lijepe vijesti iz Milana: Krunić sanirao povredu

Ova pauza dobro nam je došla, ako se tako može reći za ovu pandemiju, da nam se oporave povrijeđeni igrači, rekao je Cviko

Krunić: Spreman za povratak u puni trenažni proces. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

26.3.2020

Naš reprezentativac iz Milana Rade Krunić sanirao je povredu stopala tako da je spreman za povratak u puni trenažni proces. Naravno, kad to dozvoli pandemija koronavirusa...

- Razgovarao sam sinoć s Krunićem. Njegova noga, odnosno stopalo, sada je u odličnom stanju tako da sve radi bez ikakvih problema. Kako mi je priznao, nije se nadao da će se oporaviti ovako brzo. Sve je super, nema više nikakvih problema. Čim se Milan vrati u trenažni proces, i on će odmah početi raditi s timom - rekao je za "Avaz" trener naše reprezentacije Rusmir Cviko te je dodao:

- U suštini, on ne bi trebao ništa izgubiti, jer će ekipe po povratku na teren imati bar dvije sedmice priprema tako da će ponovo brzo ući u fazon, što je nama veoma bitno.

Od povreda se oporavljaju i Milan Đurić, Sead Kolašinac, ali i Senad Lulić, koji će do sredine aprila biti spreman za povratak u trenažni proces na terenu.

- Ova pauza nam je dobro došla, ako se tako može reći za ovu pandemiju, da nam se oporave povrijeđeni igrači. Sad je to već drugačija slika tako da će sve drugačije i izgledati, mnogo bolje po nas. Zbog toga će se, u svakom slučaju, morati i mijenjati prvobitni spisak za baraž - konstatira Cviko. 

U razgovoru sa prvim asistentom selektora Dušana Bajevića saznali smo da su svi članovi stručnog štaba u stalnom kontaktu s našim reprezentativcima.

- I selektor nam je savjetovao da što češće razgovaramo s reprezentativcima. Svi redovno koordiniramo rad i sa Zvjezdanom Misimovićem (vršilac dužnosti tehničkog direktora i koordinatora nacionalnih selekcija i savjetnik Izvršnog odbora NSBiH, op. a.). Naprimjer, Asmir Begović je u Engleskoj, Ibrahim Šehić je u Turskoj... Šehić mi je rekao da kod njih u Ersumu nije velika kriza, jer imaju samo dva čovjeka oboljela od koronavirusa. Amer Gojak, Armin Hodžić, Smail Prevljak... treniraju individualno, odnosno prate protokol koji imaju - rekao je Cviko. 

  

Cviko i Dragan Stojković Piksi. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.