ITALIJA

U jeku pandemije koronavirusa porasla vrijednost dionica slavnog kluba

Akcija aktuelnog prvaka porasle su za 7,94 posto na milanskoj berzi

Smanjenje plaća igračima pozitivno utjecalo na klub. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

30.3.2020

Dionice italijanskog nogometnog velikana Juventusa porasle su danas, u jeku pandemije koronavirusa, i to nakon odluke kluba da smanji plaće svojim igračima.

Aktuelni prvaci Serije A saopćili su da su smanjili primanja igrača, kao i trenera Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), od marta do juna nakon što je sav italijanski sport suspendiran zbog pandemije koronavirusa.

Vrijednost akcija kluba iz Torina porasle su za 7,94 posto na milanskoj berzi, odnosno na tržištu koje je snažno pogodila kriza. Među Juventusovim zvijezdama nalaze se i peterostruki igrač godine u svijetu Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), kao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

- Ekonomski i finansijski efekti postignutog sporazuma su pozitivni i to u iznosu od približno 90 miliona eura za finansijsku godinu 2019/2020. - objavio je klub.

Iz Juventusa, koji do prekida šampionata (9. mart) vodio na tabeli Serije A sa bodom prednosti u odnosu na Lacio iz Rima, naglasili su da bi igrači ipak mogli biti dodatno plaćeni ukoliko sezona bude završena kasnije tokom godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.