LIGA PRVAKA

Gasperini: Mogli smo primiti gol i prije, što bi sa jedne strane bilo bolje

Najviše žalim što smo se bili tako blizu i što smo pomislili da možemo da uspijemo

Gasperini: Ostaje zadovoljstvo što iza sebe imamo odličnu Ligu prvaka. Arhiv

Avaz Sport

13.8.2020

Trener Atalante Đanpjero Gasperini (Gian Piero) priznao je da boli poraz (1:2) od PSG-a, kojeg je njegova ekipa doživjela u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena meču četvrtfinala Lige prvaka. 


Najviše žalim što smo se bili tako blizu i što smo pomislili da možemo da uspijemo, rekao je trener kluba iz Bergama te dodao: 


- Ipak, ostaje zadovoljstvo što iza sebe imamo odličnu Ligu prvaka, što se konstantno poboljšavamo protiv najboljih u Evropi. Mogu samo da zahvalim momcima na svemu što su učinili ove sezone. 

Gasperini je istakao da su Parižanima pomogli vrhunski fudbaleri poput Nejmara (Neymar) i Kilijan Mbapea (Kylian Mbappe).


- Mogli smo primiti gol i prije, što bi sa jedne strane bilo bolje.  Liga šampiona je posebno takmičenje. Pročitao sam prije nekog vremena da je Žoze Murinjo rekao da se radi o takmičenju detalja. Upravo oni čine razliku u utakmicama, koje se mogu naginjati na jednu, ili drugu stranu. Moguće je da ovog puta nismo napadali kao i obično, ali je to zato što smo Iličića morali da zamijenimo sa vezistima, koji imaju potpuno drugačije karakteristike. Josip može da šutira iz daljine, ili da dođe u kazneni prostor, zaključio je Gasperini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.