LIGA PRVAKA

Velkoski: Postavit ćemo se kao favoriti

Naš protivnik je tipična ostrvska ekipa igraju sa dosta dugih lopti, dosta duela i morat ćemo biit oprezni na tim stvarima, rekao je Marinović

Velkoski: Napravili smo dobru analizu protivnika. FK Sarajevo

Piše: G. Š./Sport Avaz

19.8.2020

Prvak BiH s Koševa večeras (20 sati) će protiv Konahsa u Kardifu odigrati 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.


Kroz ovih nekoliko dana pokušali smo se maksimalno spremiti, radili smo detaljnu analizu i pokušali da se pripremimo na treningu. Naš protivnik je tipična ostrvska ekipa igraju sa dosta dugih lopti, dosta duela i morat ćemo biit oprezni na tim stvarima. Moramo biti oprezni, ipak se igra jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane i spremne za igru. Ovdje imamo izvanerdne uslove ovdje za rad i nadam se da ćemo da odigramo jednu dobru utakmicu, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.


Kapiten Sarajeva Krste Velkoski istakao je da će Sarajevo ući u utakmicu kao favorit.


- Mislim da smo napravili jednu dobru analizu protivnika, pokušat ćemo da iskoristimo sve njihove mane. Naravno, postavit ćemo se kao favoriti, ali to moramo da potvrdimo na terenu. Bit će teška utakmica, ali mi smo spremni i znamo šta nas očekuje. Svaki igrač koji nastupi dat će svoj maksimum, zajključio je kapiten Sarajeva.

Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Sarajeva je 1.55, a Konahsa 5.90. Ostale kvote možete pogledati ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.