TRANSFERI

Bajern odustao od Mbapea: Real kreće u akciju

Uprava „Kraljevskog kluba“ ne želi još da uđe u zvanične pregovore sa upravom Parižana jer ne želi da kvari međusobne odnose

Mbape: Odbija da potpiše novi ugovor sa PSG-om. Arhiva

G. Š./SK

18.12.2020

Minhenski Bajern je navodno odustao od dovođenja Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), koji još nije prihvatio da produži ugovor sa PSG-om, a čitavu situaciju prati Real Madrid.

Uprava „Kraljevskog kluba“ ne želi još da uđe u zvanične pregovore sa upravom Parižana jer ne želi da kvari međusobne odnose.  Real je u prošlosti, podsjetimo, imao pregovore oko kupovine nekih igrača PSG-a poput Nejmara (Neymar), Kavanija (Edinson Cavani), Rabija (Adrien Rabiot)... ali je loše prošao. 


Madriđani inače u pregovorima imaju nadmen stav već godinama jer imaju ime, tradiciju, novac, ali bogati vlasnik PSG-a ne mari za to i jasno im je više puta stavio do znanja da im neće izlaziti u susret. 

Francuski klub se nada da će produžiti saradnju sa Mbapeom, ali on već izvjesno vrijeme odbija da potpiše novi ugovor, dok mu aktuelni istječe 2022. godine.  Ako ostane takva situacija u Realu planiraju da krenu u pregovore u junu 2021. godine kada će PSG morati da spusti cijenu igrača, u odnosu na sadašnju, kako bi uspio barem nešto da zaradi na transferu. Ne bi trebalo sumnjati u taktiku predsjednika Reala Florentina Peresa (Perez) koji je toliko puta pokazao da zna kako da kupi igrača, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.